Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Semifinále načínají hokejisté Pardubic a Liberce

Praha - Už jen kvarteto týmů může usilovat o titul v hokejové extralize. Jako první dnes rozehrají na východě Čech semifinálové boje play-off Pardubice s Libercem. Zatímco Východočeši v minulosti ve většině případů v této fázi uspěli, Bílí Tygři se pokusí prolomit prokletí, aby pro ně finálová brána nezůstala již popáté uzamčená. Oba duely dnes i zítra začnou v 18:10. Přímý přenos vysílá ČT4 a www.sportzive.cz.

Pardubičtí by rádi navázali na domácí duely s Libercem v základní části této sezony, kdy mu při dvou přesvědčivých výhrách dokázali vždy vstřelit pět branek. Tyto duely ovšem bere kouč Pavel Hynek pouze jako součást historie. "Začíná se od nuly a bude rozhodovat momentální forma, individuální výkony a výkony brankářů," řekl Hynek s tím, že očekává podobně urputný boj jako ve čtvrtfinále s Vítkovicemi.

"To proto, že Liberec má hodně fyzický mančaft, má tam hodně vysokých hráčů, snaží se dohrávat osobní souboje a mají tam hráče, kteří právě osobní souboje preferují," vysvětlil. "Možná, že půlka Liberce je Nedvěd a druhá půlka Pinc, ale jsou tam i další hráči, kteří se na ně nabalují. Za poslední dva roky udělal velký pokrok mladý Trončinský," doplnil Hynek.

Je nám líto, video expirovalo.
Před začátkem semifinále

Vysílání ČT4

Sobota i neděle: Pardubice – Liberec 18:00, ČT4

Komentují: Michal Dusík a Martin Hosták

Studio moderují: v sobotu Robert Záruba, v neděli Jiří Hölzel spolu s Milanem Antošem

Reportéři utkání: Darina Vymětalíková a Jana Niklová

Sílu Ostravanů dokázal otupit pečlivým hlídáním zkušených ofenzivních lídrů Burgra s Ujčíkem. "U Liberce je to o to složitější, že 'Méďa' (Nedvěd) hraje ve dvou lajnách nebo skáče na led podle toho, jak se cítí. Každá naše lajna, která na něj půjde, si musí dávat pozor. Bude to o nás, jak se s tím dokážeme poprat a jak budeme důslední. Nesmíme ale zapomenout, že v sérii s Budějovicemi nerozhodoval první zápasy jen on, ale byli to jiní," připomněl Hynek. Věří, že už bude moct počítat s útočníkem Koukalem, který chyběl v rozhodujícím utkání s Vítkovicemi.

Liberec straší historie

Liberec chce na pátý semifinálový pokus konečně uspět a okusit atmosféru finále. "Máme dobře na paměti nejen ona vyřazení v semifinále, ale i ty série play-off s Pardubicemi, které jsme prohráli," připustil asistent trenéra Filip Pešán myšlenky na nevyrovnané účty s nadcházejícím soupeřem, které se datují do let 2005 a 2010.

Na paměti má ovšem i zápasy probíhajícího ročníku ze základní části. "A v těch jsme nebyli schopní vyhrát za tři body, i proto vstupujeme do série velmi obezřetně. Určitě to pro nás není jednoduchý soupeř," prohlásil Pešán. Cesta k úspěchu vede skrz výkony, které Bílí Tygři předváděli ve čtvrtfinále. "Potřebujeme odehrát tu sérii podobně jako proti Českým Budějovicím. Aby tam byly důraz, obětavost a další důležité atributy hry pro play-off," vypočítal Pešán.

Liberečtí očekávají možnost osobního střežení svého lídra a kapitána Petra Nedvěda. "Připravili jsme se na to, že by to mohly Pardubice zkusit podobně jako s Vítkovicemi. Na Petra to ale zkoušely i Budějovice a on se přesto dokázal prosadit. Věřím, že podobně se s tím popere i v té semifinálové sérii," přál si Pešán. Chybí Kajínek, nejistý je start Vaka, zpátky v sestavě ale už bude Klimenta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články