Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Červenka dotáhl Omsk do semifinále, opět přispěl gólem

Moskva - Hokejisté Omsku porazili v pátém čtvrtfinálovém duelu KHL Magnitogorsk 3:2 v prodloužení a stali se prvním semifinalistou bojů o Gagarinův pohár. Gólem se na rozhodující výhře Avangardu podílel kanonýr Roman Červenka. Nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč vyřazovací části se trefil v 52. minutě v přesilovce po přihrávce obránce Martina Škouly a zvýšil na 2:1. V devátém zápase play-off tak vstřelil devátý gól a na kontě má celkem 15 bodů.

Roman Červenka v dresu Omsku
zdroj: hc-slavia.cz

Metallurg vyrovnal v závěrečném náporu při hře bez brankáře. Devětatřicet sekund před třetí sirénou dal hostům naději na prodloužení série dvaačtyřicetiletý Sergej Fjodorov. Avangard si však vítězství vzít nenechal, ve čtvrté minutě nastavení rozhodl definitivně o jeho postupu do finále Východní konference Igor Volkov.

Klubová sezona tak skončila pro kapitána české reprezentace Tomáše Rolinka, jenž dal v minulém utkání dva góly, ale dnes nehrál. Dvaatřicetiletému útočníkovi letos vyprší v Magnitogorsku smlouva a už dříve avizoval, že po čtyřech letech nejspíš v KHL skončí.

Na svého dalšího soupeře si bude muset Omsk počkat minimálně do soboty, neboť v druhém čtvrtfinále snížila Kazaň stav série s Čeljabinskem na 2:3 na zápasy. Na ledě Traktoru se hrál maratonský duel, který rozhodl až ve 109. minutě, tedy před polovinou třetího prodloužení, hostující Danis Zaripov. Kazaň vyhrála 2:1 a dalšímu mečbolu bude čelit doma. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články