Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šéf Plzně Straka: Snad se teď trochu uvolníme

Plzeň - Tři sezony za sebou patří hokejisté Plzně mezi nejlepší týmy základní části extraligy, až letos ale dokázali přejít přes čtvrtfinále a jsou ve hře o první titul v klubové historii. Velkou zásluhu na tom měl i kapitán, generální manažer a většinový majitel klubu Martin Straka. Devětatřicetiletá hrající legenda Plzně se na výhře Indiánů nad Zlínem podílela deseti kanadskými body, olympijský vítěz a mistr světa tak byl nejproduktivnějším hráčem týmu v sérii.

"Pro mě je to hlavně úleva, nějakou dobu, několik let po sobě, jsme to tady nezvládli. Jsem šťastný, že jsme to zvládli," řekl Straka po výhře v sedmém čtvrtfinálovém duelu. Že Indiáni postoupili do semifinále, byl rád nejen jako hráč, ale i jako manažer a majitel klubu. "Klukům jsem poděkoval, spadlo to ze mě. Nějaký úspěch jsem chtěl. Kdybychom nepostoupili, bral bych to jako osobní prohru," přiznal.

Straka po středečním skončení série ocenil i hru soupeře. "Zlín je fantastické mužstvo a podávali vynikající výkony. Svým pohybem nám dělali velikánské problémy. Jsem rád, že jsme sedmý zápas zvládli, protože ten nemá v hokeji logiku. Tam se může stát cokoliv. Já už jsem jich pár zažil a ne vždy úspěšných doma," podotkl Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Plzeň - Zlín

Plzeňský Jiří Hanzlík: "Teprve až od druhé třetiny jsme předvedli výkon hodný play-off."

Zlínský Luboš Horčička: "Přidávali, přidávali a byla jen otázka času, kdy nás zlomí. Plzeň vyhrála zaslouženě."

Cenil si i toho, že se mužstvo vyrovnalo s faktem, že prohrávalo 0:1 a 1:2. "Svědčí to o síle mužstva. Dokázali jsme to, takže jsem spokojený a velice si toho vážím," řekl.

Plzeň šla do série jako favorit, v základní části skončila druhá a Zlín sedmý. Výhra ve čtvrtfinále by Západočechům měla pomoci. "Já doufám, žiju v tom, že na nás ležel nějaký kámen. Je tady spousta kluků, co to zažila loni i o sezonu předtím. Snad to z nás spadne a trošku se uvolníme," poukázal Straka na nezvládnuté úvodní série v předešlých dvou play-off.

Leška: Nemáme se za co stydět

Berani ztratili rozhodující sedmý zápas až v samém závěru. V 55. minutě ještě za nerozhodného stavu byli blízko vedoucí brance, gólovou střelu Petra Lešky ale rozhodčí neuznali; předtím, než přešel puk brankovou čáru, se totiž branka hnula. Leška stejně jako kapitán Petr Čajánek sice přemlouvali rozhodčí, aby spornou situaci prokonzultovali s kolegou u videa, hlavní sudí Jan Hribik byl ale neoblomný. Gól nemohl uznat i proto, že hru přerušil ještě předtím, než puk skončil za brankovou čárou.

"Objížděl jsem bránu, pak jsem měl dorážku, dal gól a bohužel branka byla posunutá," popsal Leška klíčovou situaci krátce po zápase. "Byla tam píchlá hokejka, a proto se (branka) nadzdvihla. Nevěděl jsem, kdo ji nadzvednul, ale dozvěděl jsem se, že domácí Hanzlík. Ptal jsem se na to rozhodčího. Neznám ale přesně pravidla, jestli je to důvod pro písknutí. Pokud ano, tak zapískal správně," nehledal krátce po skončení sedmého utkání výmluvy.

Zlín sice získal v roce 2004 titul, ale v posledních sezonách nemůže přejít přes hranici čtvrtfinále. "Je to lepší, než hrát každý rok baráž. Asi ten tým nemáme tak dobrý, abychom postoupili dál. Myslím si, že spousta týmů by radši hrála čtvrtfinále, než bojovat v play-out," prohlásil odchovanec valašského klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články