Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Litvínov obrátil zápas s Boleslaví, Slavia předstihla Karlovy Vary

Litvínov - Hokejisté předposledního Litvínova zdolali v 5. kole skupiny o udržení v extralize po obratu poslední Mladou Boleslav 5:4 a uniklí jí už na rozdíl šesti bodů. Hosté sice vedli 3:1 i 4:2, ale Severočeši díky třem gólům v závěrečné části slavili důležité vítězství v boji o únik baráži. Hokejisté Slavie zdolali Karlovy Vary 4:3 a dostali se před ně o dva body na jedenácté místo. V boji o únik baráži navíc svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky unikli poslední Mladé Boleslavi sedm zápasů před koncem už na rozdíl deseti bodů, Karlovým Varům zůstává osmibodový náskok.

Litvínov - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Litvínov unikl Boleslavi na šest bodů

V úvodní desetiminutovce se kvůli vyloučením prakticky nehrálo v plném počtu hráčů na ledě. Sérii vyloučení obou mužstev využil až desáté minutě hostující Tomas, který se z levého kruhu trefil přesně do levého horního rohu. Vyrovnat mohl v 15. minutě také v přesilovce Jenáček, ale sám před Jaroslavem Hüblem neuspěl. Domácí se radovali 49 sekund před koncem třetiny, kdy skóroval ránou od modré čáry Brejčák.

Po 83 vteřinách druhého dějství opět získali náskok aktivnější hosté. Vrbata ležícího Volkeho sice nedokázal překonat, ale odražený puk poslal do odkryté branky Nouza. Ve 36. minutě zvýšil při Kousalíkově vyloučení Balaštík, který nejdříve orazítkoval levou tyč, ale napodruhé už odkrytou branku trefil. Severočeši odpověděli hned za půl minuty, kdy se prosadili při Beňovičově vyloučení. Černoškovu ránu od modré čáry tečoval za záda exlitvínovského Jaroslava Hübla Lukeš. Jenže ve 39. minutě dostal prostor Balaštík, který přesnou ránou upravil na 4:2.

Litvínov zareagoval ve třetí třetině, Viktor Hübl ještě neuspěl, ale ve 46. minutě při Baldwinově trestu už prostřelil mladoboleslavského gólmana střelou za levým kruhem Lukeš. Za 43 vteřin bylo vyrovnáno, když Brejčákovu střelu od modré čáry tečoval Jenáček. Obrat dokonala Verva v 55. minutě, kdy Jaroslav Hübl ještě vyrazil Černoškovu střelu, ale na Kubátovu ránu už nestačil.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 5:4 (1:1, 1:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Brejčák,37. F. Lukeš (Černošek, Černý),46. F. Lukeš (Černošek, Ručinský), 47. Jenáček (Brejčák, Gerhát), 55. Kubát (Černošek) - 10. Tomas (Čutta, D. Výborný), 22. Nouza (Vrbata), 36. Balaštík (D. Výborný, Mozík), 38. Balaštík (Beňovič). Rozhodčí: Kalivoda, Šír - Jindra, Kostka. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:2. Diváci: 2 865.

Hlasy trenérů po utkání:

Viktor Lukeš (Litvínov): " Za první dvě dějství není za co chválit, ale za tu třetí třetinu všichni, kteří byli na ledě, zaslouží absolutorium."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Zápas jsme měli dobře rozehraný. Dali jsme první gól, vedli jsme i 4:2, ale bohužel naším nepochopitelným kolapsem jsme závěr utkání nezvládli a nechali jsme tady všechny body. Neskutečně nás to mrzí, ale doufám, že nás to nějak posílí, i když tím naše sebevědomí hodně utrpělo."

Slavia vede skupinu o udržení

Slávisté do zápasu vlétli ve velkém tempu a od začátku byli střelecky aktivní. Diváci opět v bouřlivé atmosféře v Edenu na první branku nemuseli dlouho čekat, když v páté minutě Doležal dorazil Kadlecovu střelu za Mensatorova záda. V 11. minutě zvýšil obránce Šulc, jenž po individuální akci Růžičky důrazem na brankovišti dorazil puk za bezmocného Mensatora.

Druhé dějství začalo podobně, jak to první. Sklenář najel do pásma, poslal střílenou přihrávku od levého mantinelu, kterou z první zužitkoval Jaškin. Ve 26. minutě pro hosty vykřesal naději na obrat v zápase obránce Gründling, který pohotově k levé tyči dorazil vyraženou střelu Skladaného. O tři minuty později mohli hosté snížit na rozdíl jediné branky, ale nejlepší střelec základní části Kumstát bekhendovou kličkou na Kopřivu nevyzrál. Energie se čím dál více tlačila před Kopřivu, který měl v druhé části mnohem více práce.

Hosté do závěrečné části vstoupili opět s elánem a drali se za zdramatizováním zápasu. Ve 44. minutě byli za svoji zvýšenou aktivitou odměněni, když Gřegořek po individuální akci překonal Kopřivu. Hned o dvě minuty později ale znovu Pražené odskočili na rozdíl dvou branek, když se Krejčík se dostal k odraženému puku, objel hostující branku a předložil puk Jelínkovi, který jej dotlačil za Mensatora. Sedm minut před koncem vykřesal naději pro hosty Pech, jenž v oslabení nadvakrát překonal Kopřivu. Víc už však hosté nestihli. 

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. J. Doležal (Kadlec), 11. Šulc (V. Růžička ml.), 23. Jaškin (Sklenář, Kolařík), 46. P. Jelínek (Krejčík) - 26. Gründling (Skladaný), 44. Gřegořek (Pech), 53. Pech (Kumstát). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Bláha, Bryška. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 125.

Hlasy trenérů po utkání:  

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Fakt, že jsme se dostali do čela skupiny o udržení, nás nechává chladným. Všem týmům jde hlavně o to, aby se pohybovaly nahoře a co nejrychleji si zajistily záchranu."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Měli jsme špatný vstup do utkání, když jsme tentokrát prohrávali dokonce o tři branky. Pak jsme se rapidně zlepšili a dokázali nakonec utkání v závěru zdramatizovat. Je to škoda, přesto si za druhou půlku zápasu zaslouží hráči absolutorium."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články