Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Třinec opět mění trenéra. Tlačil po neúspěších končí

Praha - Třinecký trenér Jan Tlačil končí své působení u Ocelářů. Po neúspěchu v předkole extraligového play-off, kde Třinec podlehl 3:2 na zápasy Zlínu, se šéfové klubu rozhodli na neprodloužení smlouvy s koučem, který do klubu přišel teprve v lednu letošního roku. Klub prý již hledá nové trenéry. "Už se nám několik agentů ozvalo, sbíráme první nabídky," potvrdil viceprezident klubu Jan Czudek.

Trenér Jan Tlačil
zdroj: ISIFA/LN

Tlačilovi se nepodařilo pozvednout úřadující šampiony v poslední čtvrtině základní části, aledesátá ligová příčka a vyřazení v play-off zatlouklo poslední hřebík do trenérovy kariéry v severomoravském klubu.

"Současnou smlouvu má pan Tlačil do 30. dubna, do té doby povede jakousi první část přípravy na další ročník," řekl deníku Sport Czudek. "Pokud by s týmem udělal výsledek, mohli bychom se o případné další spolupráci bavit, ale v této fázi se to za úspěšný výsledek rozhodně považovat nedá," dodal.

Do trenérského křesla v nadcházející sezoně nezasedne ani Pavel Marek, který Oceláře trénoval před Tlačilovým příchodem a nyní zastává funkci šéftrenéra týmu. Marek by se měl věnovat čistě manažerské činnosti. "Zřejmě sáhneme po nějaké úplně nové tváři," řekl Czudek. "Už se nám ozvalo několik agentů od různých trenérů, průběžně budeme řešit, co a jak dál."

Nový trenér by se měl podílet i na složení kádru pro příští sezonu. I proto chtějí mít Třinečtí jeho jméno vyřešeno do začátku května. "Hlavně se chceme z nepovedené sezony poučit. A tvrdě pracovat na tom, aby ta příští byla mnohem lepší," dodal Czudek.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články