Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Radulov by se mohl ještě letos vrátit do Nashvillu

Moskva/Nashville – Hlavní hvězda KHL a nejproduktivnější hráč posledních dvou ročníků soutěže Alexandr Radulov si získal velkou mediální pozornost v roce 2008, když překvapivě zběhl z Nashvillu, ze slavné NHL, do ruské Ufy. Nyní, když bohatý klub vypadl z play-off KHL, mohl by se Radulov ještě před koncem sezony vydat opačným směrem.

Alexandr Radulov
zdroj: ISIFA/EPA

V roce 2008 vzbudil Radulov pořádný rozruch, když ještě před skončením platného kontraktu v NHL odešel do ruské Ufy. Následně ochladly vztahy mezi oběma soutěžemi, později ale došlo k dohodě o vzájemném respektování hráčských kontraktů.

Loni Radulov s bohatou Ufou získal Gagarinův pohár pro vítěze KHL, v tomto ročníku však jeho klub titul neobhájí, když v play-off vypadl s Kazaní. A jelikož útočník má stále smlouvu v Nashvillu, množí se spekulace o jeho návratu do bývalého klubu, který by před boji o Stanley Cup útočnou posilu dozajista ocenil.

Radulovovi končí letos v dubnu smlouva v Ufou a jeho poslední vyjádření nasvědčují, že ji nehodlá prodloužit. Po vypadnutí z play-off se prý dokonce vrátil na led a zamával divákům, což obvykle nedělává. Mnozí si toto gesto vykládali jako rozloučení s klubem a s fanoušky.

Pokud by Radulov nastoupil za Predators již v této sezoně, doběhla by jeho tříletá nováčkovská smlouva po skončení tohoto ročníku. V létě by pak mohl ruský útočník vyjednávat o novém kontraktu, který by více odpovídal jeho platovým představám.

Kdyby se útočník vydal do NHL až v příští sezoně, byl by stále v platnosti jeho stávající nováčkovský kontrakt a Radulova by čekala sezona s platem o řád nižším, než byl z Ufy zvyklý. Vše tak naznačuje tomu, že by se mohl ruský útočník zanedlouho prohánět po ledě v dresu Nashvillu.

Zdroj
ČT sport, nhl.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články