Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Zbraně rozhodně neskládáme, tvrdí Köhler po výhře Plzně

Plzeň - Hokejisté Zlína prohráli i druhé utkání čtvrtfinálové série na plzeňském ledě a po přesunu souboje na Moravu se budou snažit změnit nepříznivý stav 0:2. První zápas ztratili svěřenci Rostislava Vlacha brankou inkasovanou dvacet vteřin před koncem a i dnes jim ještě v 51. minutě chyběl jediný gól k vyrovnání, nakonec ale Západočechům podlehli vysoko 1:5.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Podle výsledku to sice vypadá jako drtivá výhra Plzně, ale deset minut do konce jsme prohrávali pouze o branku. V té chvíli jsme neměli co ztratit, a tak jsme otevřeli hru. Nám tam ale bohužel ten gól nespadl a naopak oni branky přidávali," litoval po druhé prohře v ČEZ Aréně zlínský útočník Bedřich Köhler.

Sedmý tým dlouhodobé soutěže podlehl v sezoně Plzni již pošesté za sebou, přesto sedmadvacetiletý člen prvního útoku Beranů neztrácí naději na obrat v sérii. "Já bych to jako hodně nepříznivý stav neviděl. Prohráli jsme sice dva venkovní zápasy, ale teď nás čekají dva v našem domácím prostředí, kde může být všechno úplně jiné. Rozhodně si nemyslím, že už bychom měli skládat zbraně," prohlásil odchovanec vítkovického hokeje.

"Nemyslím si, že bychom nedokázali Plzeň něčím překvapit. Včera měl soupeř kus štěstí, že nám dal rozhodující gól dvacet vteřin před sirénou. Dneska jsme také dlouho drželi hratelný stav, takže podle mě to nevypadá, že by nás Plzeň nějak přehrávala," pokračoval viditelně rozladěný autor dvou branek v letošním play-off.

Přes 190 centimetrů vysoké pravé křídlo hodně rozčílilo jeho vyloučení v 28. minutě. Díky němu totiž domácí tým získal výhodu půldruhé minuty přesilové hry pět na tři, v níž zaznamenal nakonec vítězný gól na 2:1 Václav Pletka. "K té situaci bych se nerad vyjadřoval. Je to takové hodnocení ničeho, takže lituji, ale nebudu na tu otázku odpovídat. Prostě vyloučení a šmytec," naštvaně konstatoval Köhler.

Během emotivního závěru utkání se plzeňští diváci nemohli smířit s několika nedovolenými zákroky Zlína za rozhodnutého stavu a nervozita v hledišti se přenesla na led. "Tohle prostě patří k play-off," nechtěl Köhler po již skončené bitvě ještě více přilévat olej do ohně.

Ve středečním pokračování série nejspíš Zlín bude praktikovat ofenzivnější pojetí než v zápasech na západě Čech. "Teprve uvidíme, co vymyslíme. Určitě nějakou změnu taktiky nebudu říkat do novin, aby si ji plzeňští hráči přečetli. To se nedělá," uzavřel Köhler.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články