Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Krejčí dvěma góly porážku Bostonu v Pittsburghu neodvrátil

Pittsburgh - Český hokejový útočník David Krejčí vstřelil v odpoledním utkání NHL oba góly Bostonu, ale prohru svého týmu na ledě rozjetého Pittsburghu neodvrátil. Penguins porazili úřadující vítěze Stanley Cupu 5:2 a připsali si deváté vítězství za sebou. Základ úspěchu položili domácí v úvodní třetině, kterou vyhráli 3:0.

Krejčí, jenž vstřelil sedm gólů v posledních sedmi zápasech, ve druhé části dvakrát snížil na rozdíl dvou branek, víc ale obrana soupeře nedovolila. Nejproduktivnější hráč loňského play-off se prosadil poprvé v 22. minutě a znovu skóroval sekundu po polovině zápasu. Krejčí má aktuálně na kontě 20 branek a útočí na své střelecké maximum ze sezony 2008/09, kdy zaznamenal ještě o dva góly víc.

Hlavními tahouny Pittsburghu byli se třemi kanadskými body James Neal a Jevgenij Malkin, který se vrátil do čela kanadského bodování soutěže před Stevena Stamkose. Zároveň pětadvacetiletý ruský útočník překročil hranici pěti set nasbíraných bodů. "Na své body ale nemyslím. Sezona je v plném proudu, blíží se play-off," uvedl Malkin. Pittsburghu se daří i bez kapitána Sidneyho Crosbyho, který by ale mohl nastoupit do hry už tento týden.

Pittsburgh - Boston 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Branky: 4. Asham, 8. Niskanen, 19. Neal, 25. Kunitz, 57. Dupuis - 22. a 31. KREJČÍ. Střely na branku: 32:36. Diváci: 18 609.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články