Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ovečkin získal ocenění, trofej dostal i Hašek

Pittsburgh - Ruský střelec Alexandr Ovečkin z Washingtonu převzal při středečním ceremoniálu v Pittsburghu Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části NHL. Mezi oceněnými, kteří měli trofeje jisté od konce dlouhodobé části soutěže, byl i český brankář Dominik Hašek spolu s detroitským kolegou Chrisem Osgoodem.

Alexander Ovečkin
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Při převzetí Jennings Trophy pro gólmany z týmu, který obdržel v sezoně v NHL nejmenší počet branek, zastoupil Haška s Osgoodem po poledni východoamerického času v hotelu Omni William Penn generální manažer Red Wings Ken Holland. Gólmanská dvojice se chystala na večerní třetí finálový zápas Stanleyova poháru.

"Králem vyhlášení však byl Ovečkin, jenž se navíc může těšit na slavnostní večer v Torontu 12. června. Je totiž favoritem na zisk dvou prestižních ocenění pro nejužitečnějšího hráče sezony - Hart Trophy a Lester B. Pearson Award. Washington dotáhl do play off, ale po sedmi utkáních prvního kola vypadli Capitals s Philadelphií.

"Byl to pro mě skvělý rok, ale ne nejlepší. Až vyhraju Stanley Cup, tak to bude moje nejlepší sezona. Největší pohár v rukou nemám," prohlásil Ovečkin, který před necelými dvěma týdny získal v dresu Ruska zlato na mistrovství světa v Québeku. Jelikož se Maurice Richard Trophy uděluje až od roku 1999, stal se Ovečkin teprve druhým hráčem, který dokázal v jednom roce získat obě ofenzivní ceny. Dosud se to povedlo jen Jaromemu Iginlovi z Calgary v roce 2002.

Švédský centr a kapitán Toronta Mats Sundin převzal Mark Messier Leadership Award za vůdčí schopnosti na ledě i mimo něj. Za charitativní činnost dostali NHL Foundation Player Award Trevor Linden z Vancouveru společně s Vincentem Lecavalierem z Tampy Bay.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články