Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Obránce Michálek skóroval proti svému bývalému týmu

New York - Hokejista Zbyněk Michálek se v pondělním utkání NHL podílel jednou brankou na výhře Pittsburghu 2:1 nad Phoenixem, kde dříve působil. Devětadvacetiletý obránce se proti bývalým spoluhráčům prosadil střelou z vrcholu pravého kruhu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Radost hokejistů Pittsburghu
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Pittsburgh položil základ šestého vítězství v řadě v úvodní třetině, v níž vstřelil obě branky. Hosté už jen v závěru korigovali trefou Raye Whitneyho, jemuž asistovali Martin Hanzal a Radim Vrbata. PřitomPhoenix byl střelecky aktivnější (37:28), ale nedokázal si až na jednu výjimku poradit s brankářem Markem-Andrem Fleurym. Pittsburgh má aktuálně ve Východní konferenci druhý nejvyšší počet bodů.

"Skončilo to o gól, stačilo, aby alespoň ještě jedna z těch střel prošla... Ale je to dobrý gólman. To je jeho práce, zastavit nás," komentoval výkon soupeřova brankáře Vrbata. "Chytá skvěle celou sezonu. Proto jsme tak vysoko v tabulce. Můžeme se na něho spolehnout každý zápas," dodal Michálek na adresu Fleuryho.

Michálek se v sezoně trefil teprve podruhé a trenér Dan Bylsma si ho po zápase dobíral, že by měl zlepšit svou mentální přípravu na zápas a předstírat, že se hraje proti Phoenixu. Předchozí gól vsítil český bek loni v říjnu. Velkou radost ale z ukončení gólového půstu neměl, neboť před příchodem do Pittsburghu působil ve Phoenixu pět sezon.

"Mám v týmu hodně přátel a věděl jsem, že je to pro ně velmi důležitý zápas, protože bojují o účast v play-off. Takže mám z toho smíšené pocity, tak to už někdy bývá," vysvětlil jindřichohradecký rodák, který se prosadil střelou na vyrážečku. "Upřímně řečeno, nemířil jsem. Jen jsem chtěl trefit bránu," dodal.

Pittsburgh Penguins - Phoenix Coyotes 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky: 12. Z. MICHÁLEK, 15. Kunitz - 42. Ray Whitney (VRBATA, HANZAL). Střely na branku: 28:37. Diváci: 18 540.

Ondřej Pavelec
zdroj: AP autor: Trevor Hagan

Důležitý krok směrem k play-off udělali hokejisté Winnipegu. Kanadský tým porazil na svém ledě Buffalo 3:1 a uhájil osmou příčku ve Východní konferenci. Český brankář Ondřej Pavelec podpořil vítězství Jets 23 úspěšnými zásahy a útočník Bryan Little si připsal asistence u všech tří branek týmu. Utkání se rozhodlo až v poslední třetině, v níž Jets dvěma zásahy zlomili nerozhodný stav 1:1. Vítězný gól si připsal Blake Wheeler, který samostatný únik zakončil úspěšnou střelou na lapačku Ryana Millera.

"Je to pro mě zklamání. Po padesáti minutách je nerozhodný stav a pak uděláme v obraně takovou chybu. Ta rozhodla. Je to škoda, mohli jsme být v lepší pozici, pokud bychom získali alespoň bod," uvedl Lindy Ruff, trenér Buffala, které je v tabulce Východní konference jedenácté a naprázdno vyšlo poprvé po osmi zápasech. Na Winnipeg aktuálně ztrácí čtyři body.

Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky: 14. Ladd, 49. Wheeler, 51. Thorburn - 40. Tropp. Brankář PAVELEC odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval jeden gól z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 95,83 procenta. Střely na branku: 31:24. Diváci: 15 004.

Útočník Anaheimu Bobby Ryan v pádu skóruje proti Edmontonu
zdroj: AP autor: Lori Shepler

I v posledním utkání pondělního programu NHL se rozhodovalo za vyrovnaného stavu 1:1. Skóre změnil ve 49. minutě útočník Anaheimu Bobby Ryan a nasměroval tím domácí k výhře 4:2 nad Edmontonem. Dvě branky vítězů vstřelil Corey Perry, jednu asistenci si připsal Teemu Selänne a v historické tabulce produktivity soutěže se na 19. místě vyrovnal svému krajanovi a vzoru Jarri Kurrimu.

Anaheim díky vítězství i nadále ukrajuje ze ztráty na poslední postupové místo do play-off. Ducks, kteří od Nového roku získali společně se St. Louis nejvíce bodů (42), jsou v Západní konferenci dvanáctí a na osmé San José mají manko pěti bodů. Edmonton zůstává druhým nejhorším týmem soutěže.

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Branky: 57. a 59. Perry, 18. J. Blake, 49. Ryan - 40. Horcoff, 59. Eberle. Střely na branku: 30:36. Diváci: 13 596.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články