Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Slavia v plném Edenu podlehla Litvínovu, Vary porazily Boleslav

Praha - Hokejisté pražské Slavie prohráli v 1. kole skupiny o udržení extraligy s Litvínovem 1:2 a připsali si i v pátém vzájemném zápase v této sezoně porážku. V bouřlivé atmosféře zaplněného Edenu, kam se Slavia pro play-out dočasně přesunula z O2 areny, rozhodl už ve 22. minutě v přesilovce František Lukeš. Hokejisté Karlových Varů udělali velký krok k záchraně, když porazili poslední Mladou Boleslav a mají na Středočechy již devítibodový náskok. Vyrovnaný a dramatický zápas, který se vyvíjel jako na houpačce, rozhodli domácí dvěma góly v průběhu 53. minuty, kdy Lukáš Pech a František Skladaný otočili skóre ze 3:4 na konečných 5:4.

Slavia se po neúčasti v play-off po jedenácti letech dočkala alespoň náplasti v podobě skvělé divácké kulisy 3 925 příznivců na svém vlastním stadionu, kam se na soutěžní zápas nejvyšší soutěže vrátila po osmi letech.

Domácí začali náporem, ale vedení se dočkal ve čtvrté minutě Litvínov, když kombinaci Vervy zakončil před gólmanem Kopřivou kanonýr Hübl. Slavia se dočkala vyrovnání při své třetí přesilovce při Gulově trestu v 19. minutě, kdy se dostal před Volkeho ofenzivní lídr červenobílých Vondrka a rozjásal fanoušky Pražanů.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Slavia - Litvínov

V úvodu druhé části šla poprvé v utkání pykat také Slavia a Litvínov získal při Šulcově pobytu na trestné lavici opět vedení. Prosadil se Lukeš. Slavia se snažila ztrátu smazat, soupeře zatlačila, ale do velkých gólových šancí se nedostávala a závary před brankou řešili litvínovští zadáci ve spolupráci s Volkem. V závěrečné části Slavia stupňovala svůj tlak, ale neuspěla.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Vondrka (Pospíšil, Kadlec) - 4. V. Hübl (Kubinčák, F. Lukeš), 22. F. Lukeš (Jareš, V. Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3 925.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (Slavia): "Měli jsme většinu času více ze hry, ovšem Litvínov byl bohužel produktivnější a dneska o gól vyhrál. My jsme se tlačili do defenzivy Litvínova, bohužel jsme je nebyli schopní přetlačit. Atmosféra je pro nás nová, bouřlivější než v O2 areně. Byla vynikající."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Věděli jsme, že to bude těžké, Slavia na nás vlétla a byli jsme pod tlakem. Myslím si, že nás uklidnil první gól. V závěru, když nepadl gól do desáté minuty třetí třetiny, tak už byla na straně Slavie trošku nervozita. Jsem rád, že jsme to uhráli." 

Karlovy Vary udělaly výrazný krok k záchraně

Karlovy Vary se utkaly s Mladou Boleslaví opět po pěti dnech, neboť uzavírala dlouhodobou část. Z opatrného úvodu vybočily pouze střela Skladaného a na druhé straně příležitost Pabišky. Skóre se poprvé měnilo v deváté minutě. Při vyloučení mladoboleslavského Chaloupky se pod horní tyč trefil Zaťovič. O dvě minuty později vyrovnal Pabiška. Agilní čtvrtá formace Středočechů otočila vývoj utkání ve 14. minutě. Po nahrávce Pabišky uklidil Vrbata střelou z úhlu puk za Mensatorova záda.

Druhou třetinu začala lépe Energie. Domácí mladík Koblasa před Valentem vybojoval puk pro Skuhravého, který opět srovnal. Po vyloučení Zaťoviče a Skuhravého se hostujícímu mužstvu naskytla příležitost hrát 101 sekund přesilovku pěti proti třem, ovšem Energetici i díky jistým zákrokům Mensatora oslabení přestáli bez úhony. To se jim už ale nepovedlo ve 39. minutě, kdy při vyloučení domácího Lučky našel Výborný zpoza branky Čuttu, který se zblízka nemýlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Mladá Boleslav

Oboustranně rychlý hokej pokračoval i v poslední třetině. Vyrovnání se Energie dočkala při vyloučení Chaloupky - Proškova rána se odrazila od tyče a pro Zaťoviče již nebylo problémem opět srovnat skóre. Středočeši se dostali zpět do vedení ve 48. minutě. Tvrdou Mikulíkovu střelu dokázal Mensator ještě vyrazit, ale na následnou střelu Pabišky již byl krátký. To však stále ještě nebyl všem událostem v KV Aréně konec. Pro Mladou Boleslav byla kritická 53. minuta. Nejprve střelu Proška Valent jen vyrazil a Pech se nemýlil. Za 38 vteřin dokonal obrat Skladaný, který po nezištné přihrávce Sýkory dal výsledku definitivní podobu. Nezměnila ho už ani 57 vteřin trvající power play hostí.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:4 (1:2, 1:1, 3:1)

Branky a asistence: 9. Zaťovič (Pech, Kumstát), 23. Skuhravý (Koblasa), 44. Zaťovič (Prošek, Pech), 53. Pech (Prošek), 53. Skladaný (T. Sýkora) - 11. Pabiška (Nouza), 14. Vrbata (Pabiška, Nouza), 39. Čutta (D. Výborný, Balaštík), 48. Pabiška (Mikulík, Stieler). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7, navíc Tomas (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2 586.

Hlasy trenérů po utkání:

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Zápas byl úplně jiný než před týdnem. Když jsme dva měsíce dotahovali ztrátu na desáté místo, tak jsme čekali, kdy se nám nebude dařit a ten zápas dnes přišel. Právě proto, že nám to dnes nešlo, bych chtěl hráčům poděkovat, že zápas vybojovali, vydřeli, a že jsme nakonec získali tři body."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "My jsme do zápasu nastoupili lépe než před týdnem, kdy nás Karlovy Vary hodně zatlačily. Zápas byl dlouho vyrovnaný, pak jsme dali branku na 4:3, ale když jsme potom dostali opět vyrovnávací branku, začali jsme se bát o výsledek. Udělali jsme další obrovskou chybu a domácí jí potrestali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články