Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brno je krok od čtvrtfinále, v Třinci se bude hrát dvakrát

Praha - Hokejisté Komety Brno mohou po premiérové účasti ve vyřazovacích bojích od návratu mezi extraligovou elitu okusit také čtvrtfinále. Dělí je od toho v předkole play-off proti Kladnu při vedení v sérii 2:0 na zápasy jediné vítězství a mají na poslední krok celkem tři pokusy. Dnes se ovšem hraje na kladenském ledě, a pokud Středočeši uspějí, budou mít výhodu domácího prostředí i v neděli. V Třinci se naproti tomu bude hrát s jistotou po oba víkendové dny, neboť obhájce titulu dokázal ve Zlíně uspět a vyrovnal sérii na 1:1.

Kladno se v základní části prezentovalo v Brně těžko prostupnou defenzivou, ale nyní tam za dva zápasy inkasovalo celkem deset branek. Pokud chtějí Rytíři pomýšlet na obrat v sérii, musejí se zlepšit. "Brno odehrálo ty domácí zápasy před skvělými fanoušky výborně," řekl asistent trenéra Jiří Kopecký. "Ale i my se nyní chystáme vyhrát, a nejlépe minimálně dvakrát," dodal s úsměvem.

Kometa v úvodních dvou zápasech proti Kladnu navázala na vzrůstající výkonnost ze závěrečné části extraligy. Brňané se netají tím, že by rádi už sérii nevraceli na domácí kluziště a rozhodli o postupu jedním vítězstvím v kladenských zápasech. "I když už vedeme 2:0, tak není nic rozhodnuté. Oba zápasy jsme vyhráli zaslouženě, měli jsme více gólových šancí. Trochu jsme si vždy zkomplikovali situaci, kdy jsme si mysleli, že je už rozhodnuté," uvedl na dnešním setkání s novináři trenér Zdeněk Venera, podle nějž je na domácím ledě Kladno hodně nepříjemným soupeřem.

Po dvou zápasech předkola play-off je v čele bodování všech čtyř týmů útočník Tomáš Divíšek, který si připsal pět asistencí. "Kladno má dobře bruslící a šikovný tým. Na druhé straně jsme si vědomi své síly. Nálada je pohodová a uvolněná. Poslední dva až tři týdny hrajeme celkem dobrý hokej. Plníme si své úkoly. Každé vítězství nás posouvá dál. Myslím si, že nyní už ani jedno mužstvo nedokáže soupeře překvapit. A něco nového vymýšlet asi nebudeme. Byla by škoda měnit způsob, jímž vyhráváme," řekl Divíšek.

Třinci se doma proti Zlínu nedařilo

Třinci se v sezoně proti Zlínu na domácím ledě v základní části nevedlo - jednou prohrál na nájezdy, podruhé dokonce bez vstřelené branky. Oceláři ovšem věří, že v play-off bude všechno jiné a čtvrteční vítězství otáčí sérii na stranu obhájce titulu. "Ve druhém utkání ve Zlíně jsme ukázali, že se s námi musí počítat. Hráči projevili velké odhodlání a já věřím, že doma budeme pokračovat," řekl trenér Jan Tlačil.

Zatímco Třinečtí mají v případě stoprocentní bilance doma možnost sérii uzavřít, Berani mají zcela opačné představy o jejím vývoji a chtějí vyhrát v Třinci alespoň jeden zápas, aby se v úterý vrátili oba soupeři k rozhodující bitvě na zlínském ledě. "Oba úvodní zápasy byly vyrovnané. I když jsme první duel vyhráli 3:0, tak se rozhodovalo o výsledku až v závěru. Ve druhém nám nevyšel úvod, přesto jsme vyrovnali. Proto si myslím, že budou i nadcházející dva zápasy podobné a hodně dramatické," uvedl asistent kouče Josef Turek.

Zlín odehrál v Třinci velice vyrovnané zápasy se šťastným koncem také v základní části extraligy. První duel vyhrál na ledě Ocelářů 3:2 po nájezdech a druhý 1:0. "Play-off je pochopitelně jiné. Největší síla Třince je v útočné hře. Ale pokud budeme hrát poctivý hokej s kvalitní obranou, tak máme naději opět uspět," dodal Turek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články