Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Do předkola play-off vstoupily lépe domácí týmy

Zlín/Brno - Hokejisté Zlína porazili v úvodním zápase předkola play-off úřadujícího mistra z Třince 3:0. Po dvou bezgólových třetinách udeřili Berani v poslední dvacetiminutovce, kdy se prosadil Petr Leška, poté se mezi střelce zapsal Petr Holík a v závěrečné power play přidal pojistku Petr Čajánek. Domácího prostředí využila i Kometa Brno a zdolala Kladno 5:2. Brňanům se vydařil nástup do zápasu a po první třetině získali tříbrankový náskok. Kladno sice nerezignovalo a po dvou střelách Jaroslava Kally snížilo na rozdíl jediné branky, jenže závěr patřil opět Kometě. Druhé duely sérií se hrají ve čtvrtek opět ve Zlíně a Brně.

Radost hokejistů Brna
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Brno hnala do nátlakového hokeje hned od úvodních minut bouřlivá kulisa vyprodané arény. Důsledné napadání také vyneslo Kometě už ve třetí minutě první gól. Obránci Kladna vyhodili puk jen na hokejku Malce, který naznačil přihrávku a nájezd zakončil tvrdou střelou, která se odrazila od tyčky za záda Chábery. Aktivnější domácí dostali soupeře v závěru třetiny pod tlak a za 88 sekund přidali další dvě branky. Divíšek přesnou přihrávkou našel obránce Švrčka a na jeho dělovku Chábera nedosáhl. Vzápětí se v obranné třetině Kladna opět dostal ke kotouči aktivní Divíšek, tentokrát našel volného Erata a bylo to 3:0.

Trenér Kladna Petr Tatíček:

"Začátek utkání jsme vůbec nezvládli. Kometa nás ve všech činnostech předčila; pohybem, chutí, elánem. Na většinu hráčů zřejmě padla nováčkovská premiéra při play off. Z dnešního výsledku bychom si měli vzít poučení do zítřejšího druhého zápasu."

Kladno ve druhé třetině naznačilo, že se nemíní vzdát a dokázalo překonat střelecký půst v Brně během této sezony. Látal našel na pravé straně Kallu, jenž střelou bekhendem k tyči překonal Trvaje. Rytíři vycítili příležitost ke zvratu a střelecky produktivní Kalla přidal v úvodu třetí části druhou branku. Kometa začala zoufale bránit jednobrankový náskok a vysvobodil ji až nezastavitelný Divíšek. Po jeho spolupráci s Dlouhým obránce Kováčik prostřelil kladenského gólmana. Na kolena srazil Kladno po individuální sólové akci Holec, který se protáhl kolem obránce Lepina a chytrou kličkou překonal Cháberu popáté.

Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Malec, 17. Švrček (Divíšek), 18. Erat (Divíšek), 47. Kováčik (Dlouhý, Divíšek), 48. Holec - 39. Kalla (M. Látal), 41. Kalla (Dragoun, Kameš). Rozhodčí: Šindler, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7 200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Zlín si již v první pětiminutovce zahrál dvě přesilové hry, když se Třinec provinil proti technickým pravidlům, ani jeden prohřešek ovšem domácí nezužitkovali. Oba týmy předváděly atraktivní hokejovou podívanou s řadou osobních soubojů, které scházely jen góly. Po změně stran tempo z první třetiny mírně opadlo, trestné lavice ovšem nevychladly. Po polovině duelu se do šance dostal Filip Čech, jeho střelu chytil ovšem gólman Hamerlík ukázkovým semaforem. Ve vyložené šanci poté neuspěl zblízka Kubiš, jenž tváří v tvář nevyzrál nad strážcem třinecké branky.

V úvodu třetího dějství spálil velkou šanci Ondráček, když z dobré pozice nedokázal prostřelit Hamerlíka. Při následném vyloučení Míky Třinec obléhal zlínskou branku, avšak skóre otevřeli po návratu hříšníka z trestné lavice Berani. Třinecká obrana nechala před brankou volného Lešku, jenž chladnokrevně propálil Hamerlíka. Po úvodní brance to na ledě začalo hodně jiskřit. Na trestnou lavici putoval za sekání Rufer a Holík přidal v přesilovce druhý gól. Domácí už si vítězství nenechali vzít a Třinci nepomohla ani závěrečná minutová power play. Výsledek naopak střelou do prázdné branky zpečetil Čajánek.

PSG Zlín - Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 50. Leška (Köhler), 55. Holík (Leška, Hamrlík), 60. Čajánek (Leška, Linhart). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4 552. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články