Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V NHL skončily přestupy, žádná hvězda působiště nezměnila

Washington – Přestupům hráčů v NHL je pro tuto sezonu konec. Poslední den před uzávěrkou se odehrálo 16 výměn, které se dotkly 32 hokejistů, což je nejméně od roku 2000. Mezi kluby se nestěhovala žádná velká jména, nepřestupovali ani Češi. Navzdory spekulacím nezměnil působiště ani Rick Nash, kapitán a dlouholetá opora Columbusu, o jehož výměně se dlouho nahlas hovořilo.

Rick Nash zůstává v Columbusu
zdroj: Getty Images autor: Jamie Sabau

Rick Nash bývá považován za jedno z nejlepších pravých křídel zámořské ligy. Na svém kontě má vítězství na mistrovství světa i olympijských hrách. Všech devět sezon v NHL strávil Nash v dresu Columbusu, který ho v roce 2002 draftoval jako jedničku, v play-off si ale zahrál jen čtyři zápasy. I v letošní sezoně Columbus přišel o možnost postupu do bojů o Stanley Cup.

Rick Nash dal klubu svolení ke své výměně, zájem měli především San Jose Sharks a New York Rangers. Žádný klub však nebyl schopen či ochoten naplnit finanční požadavky Colombusu nebo nabídnout adekvátní hráčskou kompenzaci. Nejzajímavějšími přestupy se tak zdají být přesun běloruského útočníka Andreje Kostycina z Montrealu do Nashvillu a dalšího zkušeného útočníka Briana Rolstona, kterého z New York Islanders získal Boston.

Rolston byl součástí výměny, v rámci níž do Bostonu putoval Mike Mottau a opačným směrem se vydal nadějný útočník Yannick Riendeau a bek Marc Cantin. Rolston si v této sezoně připsal ve 49 zápasech devět bodů za čtyři branky a pět asistencí.

Rolston v roce 1995 dosáhl na Stanley Cupu s New Jersey, rok poté získal s USA triumf na Světovém poháru a v roce 2002 také stříbrnou medaili na olympijských hrách v Salt Lake City. Po sezoně mu končí po sezoně čtyřletý kontrakt s ročním příjmem pěti milionů dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Andrej Kostycin se v Nashvillu sejde se svým mladším bratrem Sergejem. Montreal za Kosticyna získal výběr ve druhém kole draftu v roce 2013 a výběr v pátém kole, jehož se původně vzdal v rámci nedávné výměny Hala Gilla za Blakea Geoffriona.

Sedmadvacetiletý Kosticyn v této sezoně nasbíral 24 bodů, z toho polovinu gólů, nicméně v posledních 28 zápasech se trefil pouze dvakrát. V NHL celkově odehrál 379 utkání, v nichž získal 210 bodů za 99 branek a 111 asistencí. 

Nejzajímavější přestupy posledního dne před uzávěrkou:

Andrej Kosticyn: Montreal -> Nashville
Brian Rolston: New York Islanders -> Boston
Samuel Pahlsson: Columbus -> Vancouver
Codyh Hodgson: Vancouver -> Buffalo
Johnny Oduya: Winnipeg -> Chicago
Paul Gaustad: Buffalo -> Nashville
Mike Mottau: New York Islanders -> Boston
Mike Commodore: Detroit  -> Tampa Bay
Tom Gilbert: Edmonton  -> Minnesota
T.J. Galiardi: Colorado  -> San Jose

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články