Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hokejista Benák dostal trest na pět utkání, Stránský na tři

Praha - Pardubický hokejový obránce Václav Benák byl dnes potrestán disciplinární komisí Asociace profesionálních klubů ledního hokeje zákazem startu v pěti utkáních a plzeňský útočník Jan Stránský dostal třízápasový distanc. Oba mají zastavenou činnost za zákroky v pátečním vzájemném duelu 51. kola na ledě Západočechů, který Indiáni vyhráli 4:1. Informoval o tom v tiskové zprávě asistent ředitele APK LH Antonín Vansa.

Třiatřicetiletý Benák ve 34. minutě sekl plzeňského útočníka Ondřeje Kratěnu a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. Disciplinární komise mu dala trest na pět utkání za napadení holí. Nastoupit tak nemůže v nedělním závěrečném kole základní části proti Litvínovu i ve čtyřech duelech čtvrtfinálové série.

Jednadvacetiletý Stránský v 56. minutě fauloval u mantinelu zásahem do oblasti hlavy a krku pardubického zadáka Caseyho Borera. Od sudích Reného Hradila a Františka Kalivody dostal rovněž trest na pět minut a do konce utkání. Stránský nemůže hrát v neděli v Liberci a ve dvou duelech čtvrtfinále. Oba kluby mohou proti rozhodnutí podat do tří dnů odpor. Benák je už šestým hráčem v sezoně, u něhož vynesla disciplinární komise trest na pět utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články