Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slavia deklasovala Vítkovice, Kometa si zahraje play-off

Praha - Pouze jedinou zásadní otázku už zbývá zodpovědět v hokejové extralize po dnešním 51. kole. Jistotu účasti ve vyřazovacích bojích si poprvé od návratu mezi elitu zajistila Kometa Brno a zkompletovala tak první desítku. Jihomoravané svoji účast v předkole potvrdili těsnou výhrou v Mladé Boleslavi, jásali by ovšem i tak, neboť Karlovy Vary ztratily zápas v Třinci. Při kolapsu Vítkovic na ledě Slavie se do první šestky posunul před posledním kolem Zlín.

Radující se Slavia
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Zlín - České Budějovice 2:1

Hokejisté Zlína porazili v 51. kole extraligy České Budějovice těsně 2:1. Ve vyrovnaném utkání rozhodl o výhře Zlína v závěru základní hrací doby útočník Bedřich Köhler. Díky této výhře se moravský celek vměstnal před posledním kolem mezi nejlepších šest týmů.

Sestřih a ohlasy

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Veselý (Linhart, Leška), 56. Köhler (Holík) - 22. Mertl (Němeček). Rozhodčí: Blecha, Polák - Bryška, Jiří Novák. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4187.

Josef Turek (Zlín): "Byl to vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás. Měli jsme plno šancí, které vychytal Jakub Kovář. Výborný výkon podal Jakub Sedláček. Jsem rád, že jsme vyhráli. Stále jsme ve hře o postup mezi nejlepších šest týmů, o čemž rozhodne poslední zápas v Brně."

Milan Kupka (České Budějovice): "V dnešním utkání jsme viděli vyrovnaný průběh hry a vyhrát mohly oba týmy. Nakonec se to povedlo domácím a já jim k tomu gratuluji."

Köhler střílí gól
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Mladá Boleslav - Kometa Brno 2:3

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 51. kol extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 a zajistili si postup do předkola play-off. Středočeši nenavázali na sérii šesti domácích výher za sebou a v tabulce jsou i nadále poslední.

Sestřih a ohlasy

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Podkonický (Mikulík), 57. D. Výborný (Bahenský) - 32. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Bičánek), 44. Erat (Holec, Petrovický), 54. Holec (Bičánek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:11, navíc L. Čermák, Žižka (oba Brno) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3810.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Nezbývá nám, než soupeři pogratulovat k postupu a sami se plně soustředit už na další utkání ve Varech, neboť je to vlastně pro nás už úvodní zápas skupiny o udržení. Dnešní duel rozhodly naše nevyužité přesilovky v první třetině, na ledě bylo také cítit větší nasazení Brna. Důležité bylo odskočení soupeře na 1:3, které nás sice nezlomilo, ale výsledek jsme dokázali v závěru už jen kosmeticky upravit."

Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): "Splnili jsme v dnešním zápase cíl, který jsme si dali, tedy potvrdit dnes postup do play-off. V první třetině bylo pro nás důležité, že jsme ubránili všechna naše oslabení a v dalším průběhu utkání jsme už byli o ten kousek lepším týmem."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary

Třinec - Karlovy Vary 2:0

Hokejisté Karlových Varů podlehli v předposledním kole základní části extraligy v Třinci 0:2 a definitivně budou hrát ve skupině o udržení. Úřadující mistr díky gólům Zbyňka Hampla a Jana Peterka potvrdil účast v předkole play off, třinecký brankář Peter Hamerlík si připsal pátou nulu. Západočeši ukončili sérii deseti zápasů, ve kterých bodovali, s Oceláři prohráli pošesté za sebou.

Sestřih a ohlasy

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávka: 10. Hampl z trest. střílení, 36. Peterek (Varaďa). Rozhodčí: D. Konc, Müllner (oba SR) - Dřínovský, Kostka. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 3379.

Pavel Janků (Třinec): "Bylo dobře, že jsme šli do vedení proměněnou penaltou. Vary byly totiž velmi nepříjemný soupeř, to jsme ale předpokládali. Mrzelo nás, že jsme po našich dalších příležitostech neodskočili. Soupeř začal tlačit a dostával se do šancí. Výborně nám ale zachytal Peter Hamerlík. Pak jsme dali šťastný gól na 2:0 a dohráli to."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Pro nás to bylo hodně nešťastné utkání. Třinci jsme totiž byli více než vyrovnaným soupeřem. Dostali jsme bohužel dvě nešťastné branky. První, když domácí vyhazovali puk ze třetiny. Ten prolítl Gawryletzovi mezi nohama, jejich hráč mu stoupl na hokejku, takže jasná penalta. Deset vteřin před druhým gólem jsme měli tři šance, domácí otočili hru a zvýšili. I ve druhém utkání jsme tady nedali gól, a přestože jsme v nich jen třikrát inkasovali, nezískali jsme ani bod."

Plzeň - Pardubice 4:1

Hokejisté Plzně porazili v 51. kole extraligy Pardubice 4:1 a ukončili tak třízápasovou sérii proher. Na soupisce Indiánů chyběli zkušení obránci Jiří Hanzlík s Jaroslavem Modrým, do hry se ale po patnáctizápasové pauze vrátil útočník Tomáš Vlasák a domácí si rychle vypracovali slepenými góly dvoubrankový náskok. Východočeši skórovali pouze jednou a prohráli již čtvrté utkání z posledních pěti.

Sestřih a ohlasy

HC Plzeň 1929 - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Johnson (Kratěna, Vlasák), 11. Lev (Dan Růžička), 28. Jan Kovář (Lev), 34. Lev (Duda, Jan Kovář) - 27. Somík (T. Zohorna, Markovič). Rozhodčí: Hradil, Kalivoda - Charvát, Bejček. Vyloučení: 4:6, navíc Michal Dvořák 10 min., Stránský (oba Plzeň), Benák (Pardubice) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5812.

Michal Straka (Plzeň): "Chtěli jsme se po třech porážkách soustředit na obranu středního pásma. Po dvě třetiny se nám to dařilo. Jen prvních deset minut druhé třetiny jsme začali propadat a Pardubice měly dvě přečíslení a z jednoho skórovaly. Jsme rádi, že jsme po těch prohrách doma zase zabrali a vyhráli. Hodně nám pomohl návrat Tomáš Vlasáka při přesilovkách. Nesmí se nám ale stávat být dvakrát ve třech v posledních pěti minutách zápasu. To je špatná vizitka pro play off. Musíme změnit myšlení v hlavách hráčů, aby v tak důležitých chvílích nefaulovali. Hanzlík s Pletkou nenastoupili kvůli zranění v horní části těla. Věříme, že budou brzy v pořádku."

Pavel Hynek (Pardubice): "Utkání se mi hodnotí těžce. První třetina byla od nás hodně špatná. Byli jsme těžkopádní a špatně jsme se pohybovali. Inkasovali jsme z přesilovky a pak rychle i laciný druhý gól. Ten padá na vrub Salfickému. Stává se to a každý má na to nárok. Od druhé třetiny jsme se rozhodli pro změnu a nasadili Růžičku. To patří k hokeji. Poté jsme se zvedli v nasazení i pohybu. Dali jsme gól, ale domácí rychle zvýšili na 3:1. Od tohoto stavu soupeř ovládal hru a dovedl utkání do vítězného konce. Plzni můžu jen pogratulovat."

Slavia - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Slavia - Vítkovice 8:1

Hokejisté pražské Slavie rozdrtili v 51. kole extraligy Vítkovice 8:1 a posunuli se po čtvrté výhře za sebou na jedenácté místo o skóre před Karlovy Vary i Litvínov, poslední Mladé Boleslavi unikli na rozdíl tří bodů. S O2 arenou se před odchodem do Edenu na zápasy skupiny o udržení rozloučili svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky před vysokou návštěvou 8125 diváků rekordní výhrou této sezony české nejvyšší soutěže.

Sestřih a ohlasy

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 8:1 (1:0, 5:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. T. Hertl (Vondrka, Tomica), 24. Dušek (P. Jelínek, Krenželok), 27. Dresler (P. Jelínek, Žejdl), 32. Sklenář (Kadlec), 33. Vondrka (T. Hertl, Tomica), 35. Micka (Sklenář), 47. Pospíšil (Dušek), 58. Krenželok (Dušek) - 22. Štefanka (Pohl). Rozhodčí: Hrubý, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 8125.

Vladimír Růžička (Slavia): "Zápas jsme odehráli velice dobře, vyšlo nám vše, napadali nám tam góly, takže co více si přát. Pro soupeře to pak bylo těžké, když dáváte takhle za sebou branky. Je jasné, že se nám hra dařila. Chtěl bych poděkovat hráčům, že k tomu takto přistoupili. A chtěl bych poděkovat divákům, že si sem našlo hodně lidí cestu. Cena vstupenek je pro nás k zamyšlení do další sezony. Dneska v O2 areně končíme, vracíme se na play-out do Edenu a uděláme všechno proto, abychom to co nejlépe odehráli. Sezona hlavně doma byla hodně špatné, uvidíme v té další, na jakých rozměrech ledu v O2 areně budeme hrát, zda se nám to malé hřiště vyplácí."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "U nás bylo už od první třetiny všechno špatně. I když jsme ji prohráli jen 0:1, tak jsme víceméně nestíhali, domácím jsme dávali spoustu kotoučů zadarmo a z toho rezultovala i druhá třetina. Vlastně celý zápas jsme hráli pod tlakem, nedokázali jsme se vypořádat s malým hřištěm, s kvalitou soupeře, proto byl takový výsledek."

Kladno - Liberec 2:1 P

Hokejisté Kladna porazili v 51. kole extraligy Liberec 2:1 v prodloužení a udrželi tak šanci na přímý postup do čtvrtfinále play off. Duel rozhodl v 62. minutě Michal Dragoun. Kladno tak bodovalo v šestém zápase za sebou, Tygři dokonce v deváté.

Sestřih a ohlasy

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 49. Kameš (Kalla, Bicek), 62. Dragoun (Hovorka) - 54. Vantuch (Urban, Bulíř). Rozhodčí: Homola, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3087.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Rozjížděli jsme se trochu oparně. Postupem doby jsme se dokázali dostat do brankových příležitostí, které však nedokážeme zrealizovat. Podle průběhu hry byl nerozhodný výsledek spravedlivý. Rozhodující branka byla z kategorie šťastných. Bohužel se stále trápíme s koncovkou, která nás připravila o hodně bodů. Co se týká absence hráčů, v Českých Budějovicích určitě nenastoupí pro zranění trojice Eberle, Posmyk, Toman. Doufám, že bude k dispozici alespoň Libor Procházka."

Filip Pešán (Liberec): "Připravovali jsme se pečlivě na Kladno, které disponuje jednou z nejlepších ofenziv. Soustředili jsme se hlavně na defenzivu, abychom obdrželi co nejméně gólů, a zásluhou vynikajícího Pince se nám to podařilo. Bohužel o další bod navíc jsme se připravili naší fatální chybou. Co se týká Petra Nedvěda, budeme se mu samozřejmě snažit pomoci, aby vyhrál kanadské bodování, ale na druhé straně to nebude na úkor úspěšného výsledku v posledním zápase."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy