Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kubina si zahraje s Jágrem, Tampu opouští nerad

Tampa – Hokejový obránce Pavel Kubina přiznal, že Tampu Bay opouštěl velmi nerad. "Tenhle tým navždy zůstane v mém srdci," řekl zámořským novinářům poté, co ho floridský klub o víkendu vyměnil do Philadelphie. Tampa se čtyřiatřicetiletým bekem, jemuž po sezoně končí smlouva, přestala počítat.

Pavel Kubina se Stanley Cupem
zdroj: ISIFA/LN

"Je to pro mě opravdu těžké, být vyměněn takhle během sezony. Navíc z Tampy, kde je to takový můj druhý domov," podotkl trojnásobný mistr světa, jenž v týmu Lightning strávil většinu zámořské kariéry. "Před dvěma lety jsem dostal řadu lepších nabídek z jiných celků, ale rozhodl jsem se pro Tampu, protože jsem tady strávil nejlepší roky. Tampa mě draftovala, odehrál jsem tu přes 700 utkání a vyhrál Stanley Cup," uvedl odchovanec Vítkovic.

Kubina již od středy věděl, že se zřejmě bude stěhovat. Po sezoně mu vyprší kontrakt a stane se volným hráčem, generální manažer Steve Yzerman proto nechtěl o defenzivní oporu přijít zcela bez náhrady. "Musím přiznat, že jsem byl trochu zklamaný, že Steve ztratil víru v postup do play-off. Tenhle tým už loni v play-off ukázal velkou sílu a teď jsme se nacházeli pouze šest bodů od play-off. Navíc jsme měli odehráno méně zápasů. Pořád jsem věřil, že se do vyřazovacích bojů protlačíme," neskrýval zklamání Kubina.

Protože měl rodák z Čeladné ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti, požádal jej Yzerman, aby si určil pět klubů, do kterých by byl ochotný přestoupit. Nakonec volba padla na Philadelphii, kde se stane spoluhráčem Jaromíra Jágra a Jakuba Voráčka. "Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Důkladně jsme to řešili s rodinou a Philadelphia nám přišla jako nejlepší řešení. Mají skvělý tým s řadou talentovaných hráčů. Jde o tradiční celek s oddanými fanoušky, kteří jsou hladoví po úspěchu. Jsem rád, že jsem tak v ambiciózním mužstvu," uvedl Kubina.

Příchod krajana do týmu přivítala i česká legenda v sestavě Flyers. "Je to obrovský chlap, který umí hrát velice nepříjemně. To je přesně to, co nám celou sezonu chybí. Hrozně nerad jsem proti němu nastupoval, protože jsem od něj vždycky před brankou jednu koupil," řekl Jágr s úsměvem na adresu bývalého hráče Tampy, Toronta a Atlanty, který by měl v sestavě Letců nahradit dlouhodobě zraněného Chrise Prongera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články