Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trávníček má za faul stop na čtyři zápasy

Praha - Hokejisté Litvínova se ve zbytku základní části extraligy musejí obejít bez útočníka Michala Trávníčka. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) mu zastavila činnost na čtyři utkání za faul na Ondřeje Havlíčka z Plzně v pátečním zápase 49. kola.

Plzeň - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Trávníček fauloval v 58. minutě zápasu, který Severočeši vyhráli 4:1 a udrželi se ve hře o postup do předkola play off. Hlavní rozhodčí Martin Homola a Vladimír Šindler mu za hrubý faul udělili trest na dvě plus deset minut. Disciplinární komise mu k tomu ve zkráceném řízení přidala stop na čtyři zápasy. Trávníček bude Vervě chybět ve zbývajících třech duelech základní části a v prvním zápase předkola play off nebo skupiny o udržení.

Disciplinární komise řešila i střet vítkovického Petra Strapáče s Tomášem Demelem z Mladé Boleslavi v pátečním zápase, po kterém musel být útočník Středočechů odvezen z ledu po dlouhém ošetřování sanitkou. Strapáč trest nedostal, neboť nefauloval.

Stejný názor jako členové disciplinární komise měli i šéf komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje Ondřej Fraňo a Pavel Halas, který má v komisi na starosti extraligu. "Viděl jsem ten střet z několika záběrů a o faul se nejednalo," řekl Halas.

Demel, který utrpěl těžký otřes mozku a krátce byl i v bezvědomí, se udeřil hlavou o první zpevněnou část plexiskla těsně vedle mladoboleslavské střídačky. "Strapáč měl ruce dole a protihráče zasáhl ramenem. Byla to vyloženě nešťastná náhoda s nešťastným následkem," řekl Fraňo.

Tomáš Demel
zdroj: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články