Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Columbus asi vymění kapitána Nashe, stěhovat se mohou i Češi

Columbus - Poprvé v kariéře by mohl kapitán Columbusu Rick Nash změnit v NHL dres. Podle deníku Columbus Dispatch sedmadvacetiletý kanadský útočník odsouhlasil vedení Blue Jackets, že ho může vyměnit. V případě, že bude mít zájem tým s potenciálem na úspěch v bojích o Stanley Cup, není vyloučeno, že odejde. Stěhovat se za novou výzvou mohou i někteří čeští hráči.

Rick Nash
zdroj: AP autor: Chris O\'Meara

Zatímco minulý týden bylo ještě zájemcům o Nashe řečeno, že není k dispozici, necelé dva týdny před uzavřením přestupů v NHL se situace změnila. Jednička draftu 2002 případný přesun jinam odkývala pravděpodobně i proto, že Columbus je jasně nejhorší v soutěži. Na postup do play off ztrácí propastných 25 bodů.

Nash je před českých útočníkem Václavem Prospalem nejproduktivnějším hráčem mužstva, když si v 56 zápasech v sezoně připsal 39 bodů za 18 gólů a 21 asistencí. Jedno z nejlepších levých křídel uplynulé dekády odehrálo v dresu Blue Jackets všech devět sezón v NHL, v play off si však zahrál Nash v kariéře zatím jen čtyři zápasy.

S blížící se uzávěrkou přestupů se v NHL spekuluje i o dalších hráčích, kteří by se mohli do konce února stěhovat do jiného týmu. V žebříčku magazínu The Hockey News, který vybral desítku hráčů, kterým by přestup nejvíce prospěl, nechybí vedle Nashe ani další hráč Blue Jackets Jeff Carter. Zoufale se trápícího Scotta Gomeze se bude chtít zbavit Montreal, k mání bude možná Derek Roy z Buffala, náladový Alexandr Sjomin z Washingtonu nebo Paul Stastny z Colorada.

Výměna by se podle magazínu měla pravděpodobně týkat i dvou českých hráčů. Ofenzivní obránce Marek Židlický nedostává v Minnesotě od nového trenéra Wild dostatek prostoru a na svou roli v týmu si v minulosti stěžoval. A někdejší velký talent Aleš Hemský je v Edmontonu v týmu přetékajícím nadějným mládím a hvězdami příštích let prakticky nepotřebný. Navíc mu po sezóně končí smlouva, takže jeho odchod v průběhu následujících dní se dá považovat za jistotu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články