Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Švédové porazili Rusy 4:1 a mají nejblíže k prvenství na turnaji

Stockholm – Hokejisté Švédska napravili porážku ze svého úvodního vystoupení na Švédských hokejových hrách, kdy těsně podlehli českému týmu, a porazili lídra dosavadního průběhu Euro Hockey Tour Rusko 4:1. Domácí tak mají nejblíže k prvenství na turnaji, o tuto možnost bez ohledu na výsledky nedělních zápasů naopak připravili český výběr. Švédům k jistotě stačí, když v nedělním severském derby porazí jakýmkoliv způsobem Finsko.

Švédové hned v úvodu nevyužili téměř minutovou přesilovku pět na tři a tuto situaci měli k dispozici ještě o něco déle také krátce před polovinou zápasu, ale ani tentokrát se gólově neprosadili. I proto zůstali gólmani Fasth a Ježov nepokořeni až do 39. minuty.

Zatímco do té doby se Švédům v početních výhodách nedařilo, Ekholm svým úvodním gólem z klasické přesilovky odstartoval mnohem produktivnější fázi. Krátce po nástupu do třetí části totiž přidal další trefu při hře pět na čtyři Danielsson a zvýšil na 2:0. Rusové kontrovali, když svoji přesilovku vzápětí zužitkovali už po pouhých pěti sekundách.

Sborná poté sahala po vyrovnání, jenže v cestě stál jejím hráčům pozorný Fasth. A Rusové mohli nevyužitých šancí litovat v 56. minutě, kdy domácím vrátil dvoubrankové vedení Silfverberg. Definitivně pak rozhodl o 57 sekund později Martensson třetím přesilovkovým gólem týmu a vylepšil svoji bilanci v utkání na branku a dvě asistence.

Švédsko - Rusko 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 39. Ekholm (Martensson, Andersson), 42. Danielsson (Jämtin, Söderberg), 56. Silfverberg (Martensson), 57. Martensson (Weinhandl, Johansson) - 46. Rjazancev (J. Birjukov, Tarasenko). Rozhodčí: Leppäalho, Levonen (oba Fin.) - Haster, Käck (oba Švéd.). Vyloučení: 6:9. Využití: 3:1. Diváci: 9062.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články