Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slováci budou hrát v Minsku bez Šatana. Kvůli penězům

Bratislava - Hokejisté Slovenska se budou muset na nadcházejícím turnaji BelSwissBank v Minsku obejít bez pomoci hlavní hvězdy Miroslava Šatana. Zkušený útočník, který se podílel na všech medailových úspěších Slovenska na mistrovství světa včetně zisku titulu v roce 2002, byl sice původně nominován, ale nakonec v týmu chybí.

Miroslav Šatan
zdroj: isifa/SME autor: Vladimír Šimíček

Šatan je přitom zdravotně v pořádku a má zájem reprezentovat. Vedení slovenského svazu ale nechtělo riskovat, že by v případě jeho zranění na turnaji muselo Slovanu Bratislava respektive samotnému hráči hradit plat po dobu jeho nucené přestávky.

"Po jednání s prezidentem svazu i trenérem Vladimírem Vůjtkem jsme se rozhodli, že případná zátěž plynoucí z výše Šatanovy smlouvu je pro svaz nepřijatelná," uvedl generální manažer reprezentace Otto Sýkora. Sedmatřicetiletý Šatan je jedním z nejlépe placených hráčů ve
slovenské extralize.

Vůjtka Šatanova absence mrzí, ale je si vědom toho, že se jedná o dohodu mezi slovenským svazem a klubem. "Mira jsem nominoval a chtěl jsem využít jeho schopnosti. On chtěl hrát taky. Nikdy neřekl, že nebude reprezentovat," řekl Vůjtek, jenž tak přišel o dalšího z hráčů, které chtěl v národním týmu vyzkoušet.

Podle slovenských médií se českému kouči omluvilo minimálně patnáct hokejistů, mnohé z nich odmítly uvolnit kluby. "Řada klubů z KHL už dopředu avizovala, že hráče na únorovou reprezentační akci neuvolní. Vůči ruské reprezentaci si to nedovolí, ale vůči slovenské ano," podotkl Vůjtek. V týmu pro běloruský turnaj má Vůjtek aktuálně šest hráčů z české extraligy. Z původní nominace se omluvili českobudějovický obránce René Vydarený a útočník Liberce Milan Bartovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články