Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští hokejisté jsou již ve Švédsku

Praha - Čeští hokejisté odcestovali na třetí turnaj evropské hokejové tour - Švédské hry. Večer již trénovali v hale Globen. Úvodní zápas je čeká ve čtvrtek, kdy svěřenci trenéra Hadamczika změří ve Stockholmu síly s domácími Švédy. Přímé přenosy ze zápasů Švédských her vysílá ČT4.

V týmu se tentokrát sešla řada bývalých i současných hráčů Pardubic včetně kapitána týmu Tomáše Rolinka. "Všichni ti pardubičtí hráči jsou moji kamarádi, takže i v té kabině je to vidět, že se vytváří takový větší hlouček. Ale samozřejmě na atmosféru v týmu to nebude mít žádný vliv, protože je to národní tým a tady žádné extra skupinky nejsou," ubezpečuje Rolinek.

Ve stejné hale, ve které se konají Švédské hry, odehrají čeští hokejisté i své zápasy v základní skupině blížícího se mistrovství světa. "Z tohoto týmu nikdo nemyslí na mistrovství světa. Tady je turnaj na Euro Hockey Tour a žádné myšlenky na mistrovství světa nemáme," vylučuje Rolinek, že by se mužstvo mohlo již ve Stockholmu zabydlovat před šampionátem.

Petr Nedvěd se do haly Globen vrátil znovu po dlouhých osmnácti letech. V roce 1994 tady reprezentoval Kanadu. Dokonce byl zvolen do all-star týmu turnaje.

České mužstvo čeká v pátek od 18:30 domácí Švédsko, v sobotu v 11:30 se utká s Finskem. Na závěr Švédských her se Češi v neděli v 11:30 postaví Rusku. Všechny zápasy vysílá v přímém přenosu Česká televize.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté jsou již ve Švédsku
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články