Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Sparta nadále dominuje, Plzeň přehrála Slavii

Praha - Hokejisté Sparty nadále potvrzují svoji suverenitu, bodovali již pojedenácté v řadě, tentokrát to odnesly České Budějovice. Vyhrál ale i jejich pronásledovatel z Plzně, na kterého nestačila Slavia. Kladenští v zápase, který nenavštívily ani dvě tisícovky diváků, na nájezdy zdolali Třinec, Boleslav taktéž na nájezdy zvítězila v Litvínově. Celkem jasně si poradili Pardubičtí s Kometou, Zlín se v Liberci nezmohl ani na bod.

Jakub Kovář
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta - Budějovice 4:2

Hokejisté Sparty porazili ve 46. kole extraligy České Budějovice 4:2 a udrželi si v čele tabulky sedmibodový náskok. Pražané bodovali v jedenáctém zápase za sebou, předešlé dva duely ale v prodloužení nebo po nájezdech prohráli. Jihočeši nedokázali navázat na své předešlé tři výhry na ledě Sparty.

Sestřih a ohlasy

HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. S. Treille, 24. Sersen, 44. Ton (Broš, I. Rachůnek), 49. Milam (Pacovský, Lapšanský) - 18. Šimánek (Kašpařík), 57. Mertl (Burian, Kranjc). Rozhodčí: Hribik, Souček - Rozlínek, Horinek. Vyloučení: 3:5, navíc D. Kočí (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5554.

Patrik Martinec (Sparta): "Ze začátku nás Budějovice zaskočily tím, že nebránily a napadaly nás ve třech hráčích. Hrály otevřený hokej. Chvilku nám trvalo, než jsme se s tím srovnali. Tak od desáté minuty první třetiny, kdy jsme si na to zvykli, se hrál pěkný hokej nahoru dolů. Jsme rádi, že jsme doma před našimi fanoušky vyhráli."

Milan Kupka (České Budějovice): "Dnešní utkání, i když jsme prohráli, jsme neodehráli špatně a byli jsme domácím rovnocenným soupeřem. Akorát se v poslední době potápíme tím, že neproměňujeme šance. V tom nás dnes Sparta předčila."

Sparta - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kladno - Třinec 4:3 SN

Hokejisté devátého Kladna porazili v 46. kole extraligy osmý Třinec 4:3 po samostatných nájezdech a bodově se na Oceláře dotáhli. Oba celky mají v boji o desítku pro play off šest kol před koncem základní části náskok sedmi bodů. Oceláři sahali už po šesté výhře v normální hrací době na ledě Kladna za sebou, když ještě v 55. minutě vedli 3:2. Ale pak vyrovnal Martin Látal a v nájezdech rozhodl kanadský obránce Jason Lepine.

Sestřih a ohlasy

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kameš (Kalla), 30. Dragoun (L. Procházka, Lepine), 55. M. Látal (Hluchý, Lukáč), rozhodující sam. nájezd Lepine - 15. Kůrka (Varaďa, Hudec), 18. Hrňa (Adamský, Peterek), 42. Zíb (Varaďa, Bonk). Rozhodčí: Šindler, Müllner (SR) - Bejček, Charvát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 1967.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Od druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, o zisku našich dvou bodů rozhodla větší bojovnost, ale roli v tom hrálo i štěstí. Pokud se týká nasazení Lepina na penalty, přiletěla mu včera přítelkyně a věřili jsme, že tento efekt by mohl být úspěšný. Nakonec se to potvrdilo. Pokud se týká předpokládaného počtu bodů na postup do předkola play off, myslím si, že musíme získat ještě šest bodů."

Pavel Janků (Třinec): "Přijeli jsme si pro výhru za tři body. Bohužel si vezeme jenom jeden. Bylo to vyrovnané utkání, které jsme v penaltách opět nezvládli. Pokud se týká Peterka a Polanského, kteří nájezdy umí, i na nich je patrné, že nejsou v psychické pohodě. Souhlasím se svým kolegou, že k postupu do předkola play off bude potřeba získat 70 bodů."

Litvínov - Mladá Boleslav 3:2 SN

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech, vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, přesto zůstávají na dně extraligové tabulky o bod za Karlovými Vary. Jedenáctý Litvínov, který dvakrát vedl, promarnil šanci se více přiblížit desáté Kometě Brno, na niž ztrácí čtyři body. Ve čtvrté sérii nájezdů rozhodl zápas David Vrbata.

Sestřih a ohlasy

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Majdan (Trávníček), 55. Frolík (V. Hübl) - 5. Tomas (Žabka, Čutta), 57. Tomas (D. Výborný), rozhodující sam. nájezd Vrbata. Rozhodčí: Husička, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:11, navíc Kubinčák (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3110.

Viktor Lukeš (Litvínov): "Do utkání jsme nevstoupili špatně, šli jsme do vedení 1:0. Přesilovky jsme však hráli katastrofálně. Až ve třetí třetině se to zlepšilo a to nás dovedlo až ke druhému gólu. Následovala další chyba, kdy jsme nechali hráče úplně volného před brankou. Tím jsme přišli o vítězství. Nájezdy jsou loterie, štěstí se přiklonilo na stranu soupeře."

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Musím klukům poděkovat, s vypětím všech sil a s podporou dobrého gólmana jsme vydolovali tři body. Jsme strašně rádi, stálo nás to spoustu sil. Pozítří máme další zápas, bude to hodně těžké. Věřím, že v závěrečném účtování nám tyto dva body velmi pomohou."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

Plzeň - Slavia 5:2

Hokejisté Plzně porazili ve 46. kole pražskou Slavii 5:2 a připsali si už desátou domácí výhru za sebou. Indiáni tak v této sezoně ani napočtvrté v sezoně neztratili se Slavií ani bod a na druhém místě mají na vedoucí Spartu stále sedmibodový manko.

Sestřih a ohlasy

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 5:2 (0:0, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 25. Martin Straka (Dvořák), 44. Martin Straka (Jan Kovář, Vykoukal), 48. Marušák (Stránský, Martin Straka), 55. Modrý (Stránský, Martin Straka), 60. Johnson (Pitule) - 30. Alinč (Kadlec, Vondrka), 54. Vondrka (Pospíšil, Kadlec). Rozhodčí: Homola, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Diváci: 5903.

Milan Razým (Plzeň): "V prvních dvou třetinách to byl spíš boj. Slavia hrála velmi dobře v obraně, o čemž svědčí našich pouhých třináct střel za čtyřicet minut. My jsme se přes jejich defenzivu nemohli dlouho prosadit. Vše podstatné se odehrálo až ve třetí třetině. Proměnili jsme v ní dvě přesilovky, protože jsme je konečně hráli tak, jak jsme měli. I díky tomu jsme poté zaslouženě vyhráli. V poslední době máme problémy s útočnými fauly, protože se snažíme hrát agresivní hokej. Určitě chceme být v dalších utkáních méně vylučovaní. Přesilovky totiž rozhodují zápasy."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Samozřejmě jsme v situaci, kdy potřebujeme bodovat. Bohužel jsme ale prohráli. Naším výkonem jsme po bodech sahali pouze po čtyřiceti minutách. Začali jsme špatně třetí třetinu a Plzeň nám dala branku při přesilovce pět na tři. Pak nám odskočila dalším gólem z přesilovky na dvoubrankový rozdíl. Na to už jsme nedokázali reagovat a Plzeň zaslouženě vyhrála. Jsme teď v těžké situaci, ale nikdo jiný než my sami nás z toho nedostane."

Pardubice - Kometa 5:1

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 46. kole extraligy Brno 5:1 a i počtvrté v této sezoně tak Kometu zdolali. Východočeši se tak posunuli na třetí místo o dva body před České Budějovice, desáté Brno už má před jedenáctým Litvínov náskok už jen čtyř bodů.

Sestřih a ohlasy

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Kolář I, 11. Radil (V. Kočí, Benák), 35. Buchtele (Havíř, Markovič), 50. Kolář II (Starý, Koukal), 53. Píša (Kolář II, Koukal) - 47. L. Čermák (Koreis, Jakub Svoboda). Rozhodčí: Minář, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc T. Svoboda, Bičánek (oba Brno) oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 9120.

Pavel Hynek (Pardubice): "Jsme rádi za tři body. Myslím, že jsme odehráli výbornou první třetinu a vytěžili jsme z toho dvougólové vedení. Utkání jsme za stavu 3:1 zlomili přesilovkami. Dneska jsme měli hodně gólových šancí, se kterými jsme špatně naložili."

Zdeněk Venera (Brno): "Domácí byli jednoznačně lepší, celý zápas nás přehrávali. Nám trochu svitla naděje za stavu 3:1, kdy jsme se dostali trošku do hry, ale v útoku jsme byli hodně bezzubí a zmohli jsme se jen na jeden gól. A to je málo. Nějaké slibné šance jsme tam měli, ale abychom tady mohli dneska bodovat, museli bychom být trochu údernější. Domácí vyhráli zaslouženě."

Marek Pinc
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec - Zlín 4:1

Hokejisté Liberec zdolali v přímém souboji o páté místo ve 46. kole Zlín 4:1 a upevnili si místo v první šestce pro přímý postup do čtvrtfinále. Svůj náskok na šesté Vítkovice i sedmé Berany zvýšili Bílí Tygři na pět bodů. Zlín potvrdil, že se mu nedaří venku, kde prohrál už pošesté za sebou.

Sestřih a ohlasy

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Trončinský, Klimenta), 8. P. Nedvěd (Klimenta, Roth), 22. T. Urban (Vantuch, Bulíř), 32. Klimenta (P. Nedvěd, Roth) - 31. Köhler (Holík). Rozhodčí: Kalivoda, Polák - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 9:15, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 5080.

Filip Pešán (Liberec): "Viděli jsme oboustranně nedisciplinované utkání, ve kterém padlo hodně trestů. V přesilovkách jsme byli šikovnější. My jsme v nich dali tři branky a to rozhodlo. Dnes byl v brance opět vynikající Marek Pinc. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli za tři body."

Rostislav Vlach (Zlín): "Utkání bylo z naší strany velmi špatné. Už na začátku jsme byli vyloučeni a dostali jsme dva góly. To rozhodlo a utkání se pak jen těžko otáčelo. Nevyužili jsme přesilové hry a naopak Liberec ano."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články