Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vítkovice překvapivě nestačily na Karlovy Vary

Ostrava – Hokejisté Vítkovic podlehli v dnešní předehrávce 46. kola extraligy na domácím ledě Karlovým Varům 2:4. Hosté rozhodli dvěma góly v poslední části, o vítězný zásah se zasloužil Michal Mikeska. Energie bodovala v šestém utkání po sobě a vzdálila se na tři body poslední Mladé Boleslavi, která má však dva zápasy k dobru.

Vítkovice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Roli favorita začaly Vítkovice naplňovat brzy po startu. Do vedení je v sedmé minutě poslal kuriózním gólem Káňa, od jehož těla se za Mensatorova záda odrazila nepřesná Burgrova střela. Tím ideální vývoj z pohledu domácích skončil. Energii rychlý gól nezaskočil, naopak převzala iniciativu a dokazovala, že poslední výsledky nejsou náhodné. Slibnou šanci promarnil Kumstát, hosté nevyužili tři přesilovky a jediným výsledkem jejich převahy byl po první části poměr střel 16:6.

Čtvrté oslabení už ale Vítkovice bez úhony nepřečkaly: v 23. minutě prostřelil Málka Košťál. Vicemistr se hledal, ani proti předposlednímu celku tabulky nedokázal rozvinout obvyklý nátlakový způsob hokeje. Ostravané dokonce úplně promrhali 80 sekund přesilovky pět na tři. Nikoho nepřekvapilo, že aktivnější Západočeši otočili skóre. Druhou početní výhodu zužitkoval Gawryletz, jehož ránu od modré čáry Málek neudržel mezi betony a puk se dokutálel do branky.

Vedení však hostům příliš dlouho nevydrželo. Domácí dostali podruhé šanci dvojnásobné přesilovky a tentokrát už ji zásluhou pohotové Káňovy teče proměnili v gól. Karlovarští se i s tím dokázali vypořádat. Když ve 43. minutě vyražený puk poslal od mantinelu do odkryté klece Mikeska, hosté už si výhru nedali vzít. Se štěstím vzápětí přečkali dvě velké šance bratrů Jana a Tomáše Káňových a sedm minut před koncem díky třetí využité přesilovce zpečetil jejich vítězství Zaťovič.

Závěrečná power play už Vítkovicím nepomohla a Západočeši si z ostravského ledu po třech prohrách zase odvezli tři body.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. J. Káňa (Burger, Ujčík), 39. J. Káňa (Burger, Malík) - 23. Košťál (Mikeska), 36. Gawryletz (Kumstát, Pech), 43. Mikeska (Rohan), 53. Zaťovič (Gawryletz, Mocek). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Mikeska 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 4066.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Počítali jsme s tím, že to bude těžký zápas, ale na ledě jsme se podle toho nechovali. Místo abychom vyvíjeli tlak do brány, jsme zbytečně kombinovali a snažili se hrát pro oko diváka. Tak se ale dnes hokej nehraje. Proto jsme zaslouženě prohráli."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Jsme rádi, že se nám podařilo potvrdit zlepšené výkony z poslední doby a protáhli jsme bodovou šňůru na šest utkání, což se nám letos ještě nepodařilo. Hlavně první třetinu jsme byli lepší, i když jsme ji paradoxně prohráli 0:1. Ale v dalším průběhu se nám taková buldočí snaha a ochota jít do brány vrátila, dokázali jsme skóre otočit. I přes velkou snahu Vítkovic jsme pak vedení v závěru dokázali uhájit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články