Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Češi se v jednom utkání EHCh představí místo doma v Bratislavě

Praha - Čeští hokejisté letošní ročník Euro Hockey Challenge, který je součástí přípravy před mistrovstvím světa ve Švédsku a Finsku, uzavřou zápasem v Bratislavě. Přestože měli svěřenci trenéra Aloise Hadamczika nastoupit proti Slovensku v obou zápasech doma, Český svaz ledního hokeje vyšel vstříc přání ze strany soupeře. Český tým tak nastoupí ve středu 18. dubna proti Slovensku doma v pražské O2 areně a o dva dny později se představí ve slovenské metropoli. 

Podle rozpisu se mělo hrát na území České republiky, nicméně vycházíme vstříc slovenské prosbě jedno utkání sehrát v Bratislavě," řekl generální sekretář ČSLH Martin Urban. Důvodů dohody se Slovenským svazem ledního hokeje je podle něj více. "Slovensko by si rádo připomnělo památku zesnulého Pavola Demitry," podotkl Urban. Demitra zahynul loni v září při letecké katastrofě hokejistů Jaroslavle.

Po jednom utkání v každé zemi navíc může přilákat větší počet příznivců. "Je předpoklad, že vyprodáme obě haly, hraje se pro fanoušky. Oba zápasy by se navíc měly objevit v přímém televizním přenosu," doplnil Urban. Zatímco duel v Bratislavě bude pietou, v pražské O2 areně má mít slavnostní nádech. "Chceme v O2 areně oslavit čtyřicáté výročí zisku titulu v roce 1972 (v Praze), na kterém se podíleli čeští i slovenští hokejisté," doplnil Urban.

Před duely se Slovenskem a zápasy Českých hokejových her, které se letos uskuteční pod novým názvem KAJOTbet Hockey Games, čekají české hokejisty ještě čtyři zápasy v Euro Hockey Challenge. V pátek 6. dubna a o den později se představí v Rize ve dvou zápasech proti Lotyšsku, v následujícím týdnu přivítají v liberecké Tipsport Aréně Německo.

"Bude se hrát 13. a 14. dubna, nebo případně 12. a 13. dubna. Záležet bude na výsledku jednání s jednotlivými televiznímu společnostmi, protože je snaha dostat alespoň jeden ze zápasů do televize. Je to důležité i pro našeho soupeře. Vybrali jsme Tipsport Arénu, ale jsme připraveni na náhradní variantu," doplnil Urban k možné kolizi, která by vznikla v případě postupu hokejistů Liberce do finále extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články