Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Erat: Začalo mi to tam padat, snad to vydrží

Praha – Prestižní utkání mezi pražskou Spartou a brněnskou Kometou rozhodl v prodloužení skrytou střelou zpoza obránců hostující útočník Roman Erat. S třemi brankami na kontě se tak stal hrdinou vyrovnaného utkání. Šikovný útočník v zápase dosáhl hattricku, když nejdříve druhou brankou v utkání srovnal skóre na 4:4 a pak celý zápas i rozhodl. Paradoxem je, že dvaatřicetiletý útočník do nedělního utkání vstřelil během probíhající sezony pouze čtyři branky dohromady za 38 zápasů.

Roman Erat
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Střelecky ani herně se mi v sezoně nedařilo, jak bych si představoval," přiznal Erat. "V posledních zápasech se už ale konečně cítím dobře a začalo mi to tam padat. Doufám, že to vydrží co nejdéle," věří zkušený útočník, který se trefil i v důležitém pátečním duelu proti Litvínovu. "Jsou to pro nás nesmírně vydřené body. Chyběla nám řada útočníků, Sparta hraje v obrovské formě, navíc my v naší situaci potřebujeme každý bod," dodal k vybojovanému vítězství Erat.

Hosté do zápasu vstoupili povzbuzení úspěchy z posledních utkání a i na Spartě se brzy dočkali vedení. "Snažíme se hrát z pozorné obrany, která nám v posledních zápasech přinesla úspěch. Navíc dneska se nám dařilo od začátku střelecky. Bohužel druhá třetina byla z naší strany katastrofální a my přišli o slibně rozehraný zápas," litoval Erat kolapsu v půlce druhého dějství, kdy jeho tým inkasoval tři branky během necelých čtyř minut a rázem prohrával.

Brněnští však ve třetí části srovnali a měli ještě v závěru základní hrací doby příležitost minutu a půl dlouhé přesilovky pět na tři, při které však nedokázali vstřelit kýžený rozdílový gól. "Je to velká škoda. Naše vítězství by mohlo být o to veselejší, kdybychom dokázali rozhodnout už v normální hrací době. Bohužel ta přesilovka pět na tři se nám na rozdíl od pátečního utkání vůbec nepovedla a my si nedokázali vypracovat vyloženou šanci. Přesto jsou pro nás dva body z venkovního zápasu zlaté," prohlásil Erat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články