Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nelibovi vyšla premiéra na lavičce bratislavského Slovanu

Bratislava - Úspěšnou trenérskou premiéru u hokejistů Slovanu Bratislava má za sebou Jan Neliba. Zkušený český kouč, který v tomto týdnu převzal druhý tým tabulky nejvyšší slovenské soutěže, dovedl mužstvo před domácím publikem v utkání proti třetí Skalici k těsnému vítězství. Slovan po většinu zápasu dotahoval soupeřovo vedení, o své výhře 4:3 rozhodl v poslední třetině.

Jan Neliba
zdroj: ČTK autor: Jan Koller

"Pro mě to byla velmi těžká premiéra," řekl Neliba. Už ve čtvrté minutě si vyžádal oddechový čas, poté co se hosté dostali do dvoubrankového vedení. Domácí tým ale díky přesilovkám dokázal ještě v první třetině srovnat skóre. Pak dotáhl i další soupeřovo vedení a necelých pět minut před koncem zápasu si zajistil vítězství.

Hokejisté Slovanu chtěli protivníkovi oplatit debakl 0:10, který utrpěli na ledě Skalice v závěru minulého roku. "Atmosféra byla taková, že to vzbuzovalo emoce. Cením si toho, že jsme za stavu 0:2 neklesli do kolen," řekl k zápasu Neliba. Český kouč po špatných výkonech týmu nahradil na postu trenéra odvolaného Štefana Mikeše. Neliba není v bratislavském klubu nováčkem, dosud v něm vedl juniory.

Osmapadesátiletý trenér netajil, že hráči musejí přidat. "Práce je hodně. Některé činnosti musíme hodně vylepšovat," poznamenal Neliba. Už krátce po svém nástupu k týmu prohlásil, že od hráčů čeká agresivnější hru a lepší bránění. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články