Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa v boji o předkolo porazila Litvínov 4:1

Brno - Brněnská Kometa porazila v důležitém zápase 43. kola hokejové Tipsport extraligy konkurenční Litvínov jasně 4:1 a výrazně si tak zvedla šanci na vstup do předkola playoff. Brněnští hokejisté doma uspěli pošesté za sebou a upevnili si tak místo v první desítce. Úspěšní byli i hokejisté Vítkovic, kteří ani v čtvrtém vzájemném souboji nedarovali Liberci bod a zvítězili 5:3. Sparta v osmé výhře v řadě porazila Pardubice 4:0 a upevnila si vedení v extralize. Vítěznou historii potvrdili i hokejisté Českých Budějovic, kteří po čtvrté po sobě porazili Slavii Praha, v samostatných nájezdech rozhodl Němeček. Playoff se vzdálilo hokejistům Karlových Varů. kteří podlehli Kladnu taktéž po samostatných nájezdech.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V zápase 43. extraligového kola porazili Hokejisté Vítkovic Liberec 5:3 a ani ve čtvrtém vzájemném souboji sezony soupeři nedarovali bod. Bílí Tygři ještě v 35. minutě vedli o dva góly, ale domácí pak dvěma trefami Jiřího Burgera a Ondřeje Šedivého zápas obrátili. Liberec tak natáhl sérii proher v ostravské ČEZ Aréně na devět zápasů a na pátém místě už má před Vítkovicemi pouze jednobodový náskok.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 35. Burger (Ujčík, J. Káňa), 35. Štefanka (Szturc, Voráček), 45. Burger (Ujčík, Voráček), 46. Šedivý (Strapáč, Szturc), 60. Klimek (Trnka) - 14. Výtisk (Trončinský, Kudrna), 32. Bartovič (Kudrna, Čakajík), 49. P. Nedvěd (Víšek, Vak).
Rozhodčí: Mikula, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:10. Využití: 0:2. Diváci: 4633.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Pro nás jsou už první třetiny prokleté. Dokážeme si vytvořit pohybem a dobrou přihrávkou spoustu příležitostí, bohužel nedáváme góly a dostáváme se pak do bloku. Pozitivní ale zase je, že i za stavu 0:2 jsme během necelé půlminuty dokázali srovnat a jít do třetí třetiny za nerozhodného stavu. Pak jsme odskočili ještě o dva góly, což bylo vynikající, ale Liberec snížil a v závěru byl blízko vyrovnání. My jsme ovšem nezpanikařili a odehráli jsme závěr dobře."

Filip Pešán (Liberec): "Měli jsme velmi špatný vstup do utkání. Vítkovice nás dostaly pod drtivý tlak, jen Pinc nás uchránil od přídělu, pomohly mu i tyčky. Paradoxně jsme první třetinu šťastným gólem od modré čáry vyhráli. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, vstřelili i druhý gól, ale pak přišel neskutečný kolaps, který byl podobný jako proti Spartě. Během 28 sekund jsme dostali dva góly. Zápas se srovnal a Vítkovice se dostaly na koně. Brejkovými přečísleními nás poté dostaly na kolena."

Hokejisté Komety Brno zdolali v důležitém duelu o první desítku extraligové tabulky Litvínov 4:1 a na svého dnešního soupeře mají po dnešku k dobru už šest bodů. Brňané vyhráli šestý zápas v řadě na domácím ledě, svého soupeře předčili útočným tlakem, kombinační přesností a jistější koncovkou. Výborným výkonem pomohl k cenné výhře brankář Jiří Trvaj.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Vašíček, 24. Petrovický (Malec), 27. Erat (Holec, Petrovický), 60. Holec (Erat) - 44. Kubát (V. Hübl). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Lubomír Oslizlo (Brno): Dosáhli jsme důležitého vítězství. Dvě třetiny jsme hráli velice dobře, získali tříbrankový náskok. Obětavě jsme bojovali a dařila se nám i koncovka. Ve třetí třetině soupeři nezbylo, než otevřít hru. Dostali jsme se pod tlak, ale ocenil bych bojovnost našeho týmu. Zatím však není nic rozhodnuto. Stále je v boji o play off všechno otevřené a nemůžeme si dovolit nic vypustit. Ještě chybí do konce základní části devět utkání. Teprve až budeme mít dva zápasy před koncem náskok sedmi bodů, tak si můžeme být jisti postupem."

Jiří Kučera (Litvínov): O výsledku rozhodly přesilovky. My jsme v naší první dostali nešťastný gól. Soupeř získal náskok a přidal další branku ve hře pět na tři. My jsme naopak nedokázali skórovat ani při dvojnásobné dvouminutové početní výhodě. Ze začátku jsme nechtěli otevřít hru, abychom neudělali chybu. V poslední třetině jsme stáhli hru na tři pětky. Nezbývalo nám nic jiného, než hrát agresivně. Ovšem zápas jsme neotočili."

Hokejisté pražské Sparty zvítězili nad Pardubicemi 4:0 a po osmé výhře za sebou si upevnili vedení v extralize. Tým kouče Josefa Jandače svůj náskok na druhou Plzeň, která bude duel v Mladé Boleslavi dohrávat až 21. února, zvýšil už na sedm bodů. Gólman Tomáš Pöpperle udržel popáté v sezoně čisté konto.

HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Broš (Milam, Pacovský), 23. Sersen (Ton, Bližňák),  38. Ton (Bližňák, Tenkrát), 52. Bližňák (Tenkrát, Ton). Rozhodčí: Hodek, Homola - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:8, navíc Pöpperle - V. Kočí oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7247.

Josef Jandač (Sparta): "Hráli jsme dobře, ale měli jsme tam určité pasáže ve druhé třetině, kdy soupeř za stavu 2:0 mohl dát branky a ještě utkání zdramatizovat. Při jedné tam puk ještě nepřešel brankovou čáru. Poslední třetinu jsme už potom dohráli v klidu a kontrolovali dobře rozehrané utkání."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Sparta dneska potvrdila svou vynikající formu. Předčila nás ve všech parametrech. My jsme si za předvedený výkon v žádném případě body nezasloužili a také to tak dopadlo."

Hokejisté Českých Budějovic udolali pražskou Slavii 3:2 po samostatných nájezdech, přestože ještě na začátku třetí třetiny prohrávali 0:2. O čtvrté výhře Jihočechů ve stejném počtu vzájemných soubojů v základní části probíhající sezony rozhodl v nájezdech obránce Roman Němeček.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 44. Ptáček (Gulaš, L. Květoň), 51. Kašpařík (Gulaš, L. Květoň), rozhodující nájezd Němeček - 12. Vondrka, 43. P. Jelínek (Sklenář). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4400.

František Výborný (České Budějovice): "Zápas měl tempo z obou stran, létal kotouč i hráči. Zpočátku jsme měli převahu i nějaké šance, ale bohužel jsme se netrefili ani zblízka. Po chybě jsme pustili Vondrku samotného do brány a jeho gól dost ovlivnil další vývoj. Za stavu 0:2 to bylo s námi špatné, proto jsme rádi, že jsme nakonec uspěli v nájezdech."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Odehráli jsme velmi dobré utkání, ale bohužel vezeme jenom bod. Chtěli jsme hrát aktivně a důrazně, což se nám dařilo. S herním projevem jsme spokojeni."

Hokejistům Karlových Varů se opět o něco více vzdálila možnost účasti ve vyřazovacích bojích, když podlehli doma Kladnu 1:2 po samostatných nájezdech. Vyrovnaný souboj rozhodl v nájezdech jediný úspěšný exekutor Michal Dragoun.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0,0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Kumstát (Pech, Gřegořek) - 4.Bicek (Patera, Kalla), rozhodující nájezd Dragoun. Rozhodčí: Husička, Hradil - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:6, navíc L. Procházka (Kladno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3128.

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Nám se moc nepovedla první třetina, kdy jsme dostali v přesilovce gól. Od druhé třetiny jsme podali takový výkon, jaký jsme chtěli, místy jsme měli drtivý tlak. Ve třetí třetině jsme nechtěli spáchat nějaké harakiri, aby nám soupeř odjel do nějakého brejku. Převaha tam byla, ale ten tlak už nebyl takový. Chtěli jsme si počkat na šanci a zápas rozhodnout, ale bohužel jsme ten gól nedali. Nájezdy jsou loterie, kterou jsme prohráli."

Jiří Kopecký (Kladno): "Mně se zápas hodnotí dobře, protože jsme tady nepředvedli žádný skvělý výkon a přesto si odvážíme dva body. Pro nás jsou úžasné, protože moc bodů z venku jsme zatím nepřivezli. První třetinu jsme odehráli vcelku slušně a proměnili čtyřminutovou přesilovku, bylo to jinak vyrovnané. Ve druhé třetině měli domácí tlak a jenom zázrakem jsme jí prohráli jen 1:0. Ve třetí části měly Vary možná tlak, ale už nebyl tak velký jako ve druhé třetině. Věřili jsme, že na penalty máme šanci. Ve třech posledních zápasech venku jsme dali jeden gól a máme tři body, což je neuvěřitelné. Například v Brně jsme však byli lepší a žádné body jsme nedovezli. Dnes to bylo naopak a máme dva."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Kometa Brno - HC VERVA Litvínov
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články