Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V dohrávkách se radovalo Brno a České Budějovice

Praha – Hokejisté Komety Brno porazili v dohrávce 1. kola v souboji dvou týmů bojujících o předkolo play-off Kladno 1:0. Vítěznou branku vstřelil už v deváté minutě obránce Tomáš Žižka. Gólman Jiří Trvaj udržel počtvrté v sezoně čisté konto. České Budějovice díky obratu v závěrečné třetině zvítězily v dohrávce 35. kola nad Vítkovicemi 3:1 a posunuly se na třetí místo o tři body před Pardubice. Ostravané, kteří si mohli upevnit šestou pozici, sice vedli od 17. minuty po trefě Jiřího Burgra, ale o plný zisk Mountfieldu se postarali svými góly Pavel Kašpařík, Vilém Burian a Milan Gulaš.

Vítkovický Málek v diskusi s rozhodčím Šindlerem
zdroj: ČTK autor: David Veis

Brno – Kladno 1:0

Kometu zaskočila v úvodu aktivní hra Kladna, které nastoupilo s útočným pojetím a důsledným napadáním hned po ztrátě kotouče. Brňané se dlouho nezmohli na kloudnější akci. Chybovali už při zakládání útoků a držel je nad vodou pouze brankář Trvaj, který chytil vyložené šance Hovorky a Lukáče.

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery spoléhali pouze na brejky. Z ojedinělého útoku po akci Divíška s Jakubem Svobodou se dostal k zakončení obránce Žižka, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Cháberu. Po tomto gólu se domácí uklidnili a získali postupně převahu.

Brno - Kladno
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Tlak sice Brňané ve druhé třetině ještě zvýšili, Chábera byl však byl v této části zápasu nepřekonatelnou překážkou. Neprosadil se proti němu Divíšek ani Hynek Zohorna. Kladno využívalo každou příležitost k bleskovým výpadům, ve 30. minutě trefil Hluchý tyčku brněnské branky. Více šancí měli hráči Komety, Chábera měl za dvě třetiny na svém kontě už 27 zásahů, jeho protějšek Trvaj jich nasbíral o deset méně.

Své úsilí hokejisté Kladna v poslední třetině vystupňovali. Pomohla jim k tomu i značně chaotická hra domácích zadáků, kteří nechávali soupeři hodně prostoru. Hosté se o možnost soustavnějšího tlaku připravovali sami zbytečnými fauly. Kladno ještě minutu před koncem vyzkoušelo hru bez brankáře a těsně před koncem mohl vítězství Brna pojistit Balej, který netrefil opuštěnou branku.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 9. Žižka (Jakub Svoboda, Divíšek). Rozhodčí: Minář, Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Diváci: 6912.

Lubomír Oslizlo (Brno): "V závěru základní části se počítá každý bod. Proto jsme i s hubeným vítězstvím maximálně spokojeni. Kladno bylo nepříjemným soupeřem. Jeho hráči jsou rychlí, dobře napadají v útočné třetině, těžko se proti nim prosazujeme v útočném pásmu. Naší oporou byl brankář Trvaj, který všechno spolehlivě pokryl. Nyní chytá ve vynikající formě. I po nezdaru v Plzni, kdy jsme jej po dvou inkasovaných brankách hned v první minutě vyměnili, jsme byli rozhodnuti, že jej dnes vrátíme do branky."

Jiří Kopecký (Kladno): "Nyní už není období na krásný hokej. Deset kol před koncem základní části se hraje na vítězství. Můžeme si sice říci, že jsme sehráli dobrý a pohledný zápas a při hře pět na pět jsme byli lepší, ale nemohli jsme dát gól. Brno nás dostávalo pod tlak v přesilovkách a bylo úspěšnější střelecky. Před týdnem se hrálo podobně vzájemné utkání v Kladně, kde jsme vyhráli se štěstím. Dnes nám Brno porážku vrátilo."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Vítkovice

České Budějovice – Vítkovice 3:1

Na první gól čelali v Českých Budějovicích až do druhé poloviny první třetiny. V 16. minutě šel pykat českobudějovický Horna a hosté svoji první přesilovku využili díky úspěšné spolupráci Ujčíka s Burgrem.

Domácí s přibývajícím časem prokazovali rostoucí snahu po vyrovnání, ale ve zredukované sestavě na tři útočné formace neúspěšně kombinovali, odskakovaly jim puky a téměř se nedostávali ke střelbě. Při čtyřminutovém vyloučení Nováka podržel domácí tým Kovář, jenž bravurně zneškodnil střelu Klimka.

České Budějovice - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: David Veis

V pokračujícím oslabení vyrazil dopředu Mikuš a jeho nastřelení od bočního mantinelu tečoval Kašpařík za Málkova záda. Jeho zásah potvrdil videorozhodčí. Rozhodnutí o výsledku přišlo necelé tři minuty před koncem, kdy Kranjc vypálil od modré čáry a trefil Kašpaříka, od něhož se kotouč odrazil k Burianovi, a ten zblízka doklepával do odkryté klece. Dezorientované hosty překvapil ještě zásahem pod horní tyčku Gulaš.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávka: 50. Kašpařík (Mikuš), 58. Burian (Kašpařík, Mikuš), 60. Gulaš (L. Květoň, Němeček) - 17. Burger (Ujčík). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3604.

František Výborný (České Budějovice): "V závěru jsme zredukovali sestavu na dvě pětky a hráči, kteří dohrávali zápas, zaslouží absolutorium. Všichni prokázali obrovskou vůli jako při zápasech play-off. Bohužel se nám nedařily přesilovky, hlavně ta pět na tři byla hodně špatná. Hráčům nevycházelo jednoduché zakončení, které pilujeme v trénincích. Někteří možná trochu nezvládají psychickou zátěž."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Zápas určitě ovlivnilo velké množství vyloučených. My jsme alespoň využili jednu přesilovku, ale bohužel jsme neodskočili na 2:0. Ve třetím dějství prokázali domácí obrovskou vůli po změně výsledku a dali nám gól ve vlastním oslabení. Narostla jim křídla a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články