Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Erat dvakrát asistoval při další výhře Nashvillu

Nashville  - Hokejový útočník Martin Erat se v pondělním utkání NHL podílel dvěma asistencemi na výhře Nashvillu nad Columbusem 4:1 a s 35 body se vyhoupl do čela týmové produktivity. Český reprezentant bodoval v třetím utkání v řadě a v sedmém z posledních devíti, přičemž Predators osmkrát vyhráli.

Martin Erat s hráči Nashvillu
zdroj: AP autor: Mark Humphrey

Hlavním strůjcem úspěchu Nashvillu byl opět brankář Pekka Rinne, jenž zlikvidoval 25 z 26 střel a vychytal jedenácté vítězství z dvanácti utkání. Během úspěšné série inkasoval dohromady jen 20 gólů, v průměru 1,65 obdržené branky na zápas.

První hvězdou pondělního duelu byl však vyhlášen útočník Mike Fisher, který vstřelil dva góly. Nejprve v 9. minutě otevřel skóre, poté co Erat pohotově vypíchl soupeři puk před brankou Columbusu, půl minuty před koncem druhé třetiny pak Fisher v přesilové hře vstřelil vítězný gól na 2:1. V třetím dějství domácí svůj triumf zpečetili dalšími dvěma trefami.

"V druhé třetině Nashville ohromně podržel brankář. Jen díky němu zůstalo skóre dlouho nerozhodné 1:1. Měli jsme spoustu příležitostí dostat se do vedení. Kdybychom některou proměnili, mohl zápas dopadnout jinak," litoval trenér Columbusu Todd Richards, jehož svěřenci v druhé třetině přestříleli soupeře v poměru 16:12, na branky ale prostřední část hry skončila 1:1.

Sedmnácté vítězství v řadě na domácím ledě vybojovali hokejisté Detroitu, kteří porazili 3:1 St. Louis. Red Wings po první třetině prohrávali 0:1, v druhém dějství však dvěma góly zvrátili skóre na svou stranu a třetí gól přidal v 58. minutě v přesilové hře Niklas Kronwall.

"Ne ve všech zápasech se nám povedla první třetina, stejně jako dnes. Ale pokaždé se nám podařilo zvednout se a utkání otočit. Nemůžete pořád podávat skvělé výkony a získávat jednoduché výhry. Musíte se ale stále snažit najít cestu k vítězství a to my děláme," poznamenal obránce Detroitu Brad Stuart.

Pouhých šestnáct střel na branku vyslali hokejisté Caroliny v duelu s Winnipegem, přesto jim to stačilo k vítězství 2:1. Brankáře Chrise Masona, který dostal přednost před Ondřejem Pavelcem, překonali Hurricanes dvakrát už v prvních deseti minutách utkání a pak se spolehli na výkon svého gólmana Cama Warda. Ten nestačil na jedinou z 30 střel Jets a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Poprvé po dvanácti zápasech nebodoval útočník John Tavares a i kvůli tomu New York Islanders prohráli 0:3 na ledě Toronta. Série kanadského mladíka se tak zastavila na 21 bodech za osm gólů a 13 přihrávek.

"Na mně ale nezáleží. Svými výkony se snažím pomáhat k úspěchům týmu, a ten dnes nevyhrál. To je to, co mě hlavně mrzí," prohlásil Tavares, na něhož se v Torontu přišla podívat řada rodinných příslušníků a kamarádů. "Série je u konce. Je třeba to hodit za hlavu a připravit se na další zápas," dodal Tavares, jehož nyní čeká víkendové Utkání hvězd.

Výsledky NHL:Toronto - NY Islanders 3:0, Carolina - Winnipeg 2:1, Nashville - Columbus 4:1, Edmonton - San Jose 2:1 po sam. nájezdech, Detroit - St. Louis 3:1, Los Angeles - Ottawa 4:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články