Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Třinec poprvé v sezoně udolal Budějovice, trápení Zlína nekončí

Třinec – Třinečtí hokejisté na čtvrtý pokus v této extraligové sezoně přehráli České Budějovice, v prodloužení rozhodl o výhře obhájců titulu 2:1 Jan Peterek. Pardubice podlehli v dnešním 42. kole na domácím ledě posledním Karlovým Varům 2:3. Vedoucí Spartě se nadmíru vydařily přesilovky, využila hned čtyři a porazila Liberec 6:4. Plzeň po dvou prohrách opět zabrala, Kometu Brno přehrála 4:3. Vítkovice uspěly v Litvínově po více než dvou letech, dnes vyhrály 2:0. Hokejový Zlín se dál trápí, podlehl Kladnu 2:3, celkově prohrál popáté v řadě a poosmé z posledních 9 zápasů.

Třinecké trápení ukončil Peterek

Vítězný gól Třince, který poprvé v sezoně zdolal České Budějovice, vstřelil po 36 sekundách nastaveného času Jan Peterek. Pod novým koučem Janem Tlačilem obhájce titulu podruhé ze tří zápasů vyhrál, i když jeho střelecké trápení pokračuje a dal jen čtyři branky v posledních čtyřech utkáních.

HC Oceláři Třinec - HC Mountfield České Budějovice 2:1 v prodloužení (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Polanský (Orsava, Richter), 61. Peterek (M. Hořava, Zíb) - 36. Kuchejda (Burian, Kolarz). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 2 345.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Janků (Třinec): "Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, z naší strany to byl poměrně dobrý výkon. V první třetině jsem viděli hodně šancí na obou stranách, ale od druhé třetiny už jsme je měli prakticky jen my. V prodloužení jsme sice rozhodující gól vstřelili s trochou štěstí, ale za výkon jsme si dva body zasloužili."

Milan Kupka (České Budějovice): "S bodem jsme spokojeni. Je pravda, že Třinec měl od druhé třetiny o něco více příležitostí a v prodloužení pak dokázal po nevyužité přesilovce rychle skórovat. Ale uhrát bodový zisk v Třinci, to má pořád váhu a jsme za to rádi."

Čtyři přesilovkové góly dovedly Spartu k výhře nad Libercem

Přesilovkové góly dovedly hokejisty pražské Sparty k výhře nad Libercem 6:4. Vedoucí tým před rekordní návštěvou sezony (11 514 diváků) využil čtyři početní výhody a dočkal se proti Severočechům první výhry v normální hrací době po téměř dvou letech. V předešlých sedmi vzájemných zápasech se jí to nepodařilo.

Zápas byl stejně jako v pátek v Tipsport areně součástí akce Sparta vzdává hold odvaze hasičů, policistů, záchranářů a příslušníků armády a zřejmě i díky tomu jej sledovala rekordní návštěva sezony. Všichni uvedení totiž měli vstup zdarma, navíc Sparta hrála ve speciální edici dresů, které budou vydraženy a výtěžek získá nadace policistů a hasičů.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 6:4 (2:1, 2:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 14. Milam, 14. Lapšanský (I. Rachůnek), 30. Pacovský (Broš), 40. Bližňák (Tenkrát, Ton), 50. Y. Treille (Foster, Milam), 58. Pacovský (Broš, I. Rachůnek) - 11. Bartovič, 46. Kudrna (Čakajík, Trončinský), 57. Bartovič (P. Nedvěd, Kudrna), 60. Vak (Vantuch). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9, navíc D. Kočí - Štich oba 10 min., oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 11 514.

Hlasy trenérů po utkání:

Patrik Martinec (Sparta Praha): "Myslím si, že akce Sparta vzdává hold nemohla mít lepší režii než dnes. Bylo to vynikající utkání, k jehož úrovni přispěl i Liberec, který hrál velmi dobře. Myslím si, že diváci se museli bavit."

Filip Pešán (Liberec): "Bylo to pro diváky nádherné utkání, s plnou halou, což ještě podpoří výkon hráčů. Sparta předvedla výborný výkon, ale myslím, že i my se nemáme za co stydět. Dostali jsme první dva góly, které nás trošku sesadily po dvojnásobném vyloučení. Dva góly během minuty nás poznamenaly. Závěr z naší strany byl parádní, kluci bojovali, ale Sparta byla o kousek lepší."

Kladno zdolalo trápící se Zlín 3:2

Hokejisté Kladna zvítězili nad trápícím se Zlínem 3:2 a upevnili si po třetím plném bodovém zisku v domácím prostředí za sebou pozici v první desítce. Berani po páté porážce v řadě klesli z šestého na sedmé místo za Vítkovice.

Rytíři Kladno - PSG Zlín 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 15. Hovorka (M. Látal, Knotek), 47. Posmyk, 52. Lukáč (Kalla) - 32. Hamrlík (Leška, Köhler), 57. Holík (Melenovský, Köhler). Rozhodčí: Hrubý, Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2 627.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Tatíček (Kladno): "Byl to vyrovnaný zápas, soupeř měl vyloženější šance a nás podržel brankář Chábera. Dali jsme šťastný druhý gól a pak jsme to ubojovali a odnášíme si z toho velice důležité tři body pro setrvání v první desítce."

Josef Turek (Zlín): "My jsme sehráli na pohled celkem pěkný zápas, vytvářeli jsme si řadu střeleckých příležitostí a gólovek, ale nedokázali jsme je ani v nejdůležitějších momentech zápasu proměnit. Srovnali jsme na 1:1, měli jsme pak dvě šance a pak nás srazil do kolen vlastní gól, kdy Marek Posmyk střílel vedle brány a nešťastně jsme si to srazili."

Vítkovice dobyli Litvínov a poskočili do první šestky

Hokejisté Vítkovic zvítězili na ledě Litvínova 2:0 a při zaváhání Zlína v Kladně poskočili mezi první šestku, která bude mít po skončení základní části jistotu účasti ve čtvrtfinále. Branky Ostravanů zaznamenali ve druhé třetině Viktor Ujčík a Radim Hruška, čisté konto vychytal Roman Málek.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Ujčík (J. Káňa, Kudělka), 33. R. Hruška (Klimek, Malík). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 3 965.

Hlasy trenérů po utkání:

Viktor Lukeš (Litvínov): "Neměli jsme cíl bodovat, ale vyhrát zápas. Pokud ovšem nevstřelíme branku, nemůžeme pomýšlet ani na bod."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "My jsme přijeli z cílem bodovat. Za tu dobu, co jsme dva roky u mužstva, tak se nám to nepodařilo. Nakonec se nám povedlo získat všechny tři body. Výborně nás podržel Málek. Hráli jsme dobře zezadu - poctivě a zodpovědně. "

Plzeň po dvou prohrách opět zabrala, porazila Brno 4:3

Hokejisté Plzně porazili brněnskou Kometu 4:3 a po dvou venkovních porážkách se na domácím ledě opět vrátili na vítěznou vlnu. Indiánům vyšel vstup do zápasu, v němž skórovali dvakrát během první minuty. Hosté ve třetí třetině mocně dotahovali, ale vyrovnat nedokázali. V dresu Západočechů se blýskl dvěma góly veterán Jiří Vykoukal.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 4:3 (3:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Vykoukal (Duda, Jan Kovář), 1. Johnson (Jiří Hanzlík, Martin Straka), 10. Vykoukal (Jan Kovář, Duda), 52. Petruška (Marušák) -19. L. Čermák (Dlouhý, Kováčik), 46. Vašíček (Holec, Erat), 56. T. Svoboda (Bičánek, Divíšek). Rozhodčí: Šír, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6 204.

Hlasy trenérů po utkání:

Michal Straka (Plzeň): "Měli jsme výborný vstup do utkání. Už v první minutě jsme dali dva góly a v desáté jsme vedli 3:0. Pak jsme přestali hrát naší hru. Druhá třetina byla spíš bitvou a bylo tam hodně vyloučení. Ve třetí třetině jsme nechtěli zalézt dozadu, ale naopak být aktivní, moc se nám to ovšem nedařilo."

Zdeněk Venera (Brno): "O výsledku celého utkání rozhodl začátek, který domácím vyšel parádně. Inkasovali jsme dva góly z prvních dvou střel, to se potom hraje úplně jinak. Cením si toho, že to mužstvo přesto nezabalilo. Celý zápas jsme to honili a především za stavu 3:2 byla největší šance vyrovnat. Při troše štěstí jsme mohli uhrát prodloužení i v závěru normální hrací doby, kdy jsme měli power play znásobenou přesilovkou. Bohužel přes obrovskou šanci na brankovišti jedeme domů s prázdnou."

Karlovy Vary opět uspěly v Pardubicích

Hokejisté Karlových Varů vyhráli na ledě Pardubic 3:2. Prodloužili tak svou sérii výher na východě Čech již na sedm utkání a snížili ztrátu na předposlední Mladou Boleslav na dva body. Vítězný gól dal ve 49. minutě Rastislav Dej.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Jánský (Buchtele, Kousal), 36. Starý (Kolář II, Koukal) - 9. Prošek (Dej), 15. Zaťovič (Gřegořek), 49. Dej (Mikeska, Gulaši). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7, navíc Starý (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7 490.

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Hynek (Pardubice): "Těžko se mi hledají slova, protože prohrát můžete, ale musí to být po výkonu. A z naší hry dneska snesla měřítko jen druhá třetina, tam jsme vyvíjeli nějakou aktivitu, ale zápas se nám nevydařil. Dneska jsme podali špatný výkon."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Jsme rádi za tři body, protože v Pardubicích se nevyhrává každý den. Mají velice silné mužstvo, které dobře hraje a bruslí. Nám se v utkání povedla první třetina, kdy jsme podle mého názoru hráli výborně, byli jsme lepší. Tím ale naše hra skončila a od druhé třetiny Pardubice dominovaly. My jsme nakonec ty tři body ubojovali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články