Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Tým Fjodorova zdolal v Utkání hvězd KHL Ozolinšův výběr 15:11

Riga – Zástupci Východní konference, tentokrát pod hlavičkou týmu Sergeje Fjodorova, stejně jako loni vyhráli Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy. V Rize zvítězili nad celkem Sandise Ozolinše reprezentujícím Západ 15:11. Čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí k tomu pomohl Roman Červenka z Omsku, branku a přihrávku v dresu vítězů si připsal i Jakub Petružálek z Chabarovsku. Další tři čeští zástupci si exhibici užili v Ozolinšovu celku. Pod taktovkou trenéra Petrohradu Miloše Říhy se představil autor jedné branky Zbyněk Irgl z Dinama Minsk a také zadák Karel Pilař ze Lva Poprad.

KHL
zdroj: ČT24 autor: V.Rejl

Nejdelší čekání na úvodní branku ve čtyřleté historii exhibičních utkání KHL ukončil až v deváté minutě Karsums z Dinama Riga a za Fjodorovův tým hned za 21 vteřin vyrovnal Rjazancev. Šipačov se Širokovem dostali Ozolinšovu partu do trháku, ale Radulov z trestného střílení a Kaljužnyj po Červenkově akci ztrátu smazali. Na další trefu Širokova mohl odpovědět Tarasenko, ale po faulu penaltu nedal.

V druhém dějství Ozolinšův výběr díky hattricku Anisina a jedné trefě Irgla odskakoval soupeři na rozdíl dvou gólů. Kontaktní góly Červenky, Kuzněcova a Nikulina tak ke smazání ztráty nevedly, ale v závěru druhé části už Kaljužnyj s Bochenským srovnali na 8:8.

Východ poslal do vedení Červenka

Hráči z Východu se tím nastartovali k celkem šestibrankové šňůře. Ve 43. minutě je svou druhou trefou poprvé dostal do vedení Červenka. Pak se během 32 vteřin trefili Rjazancev a dvakrát Bochenski, který dovršil hattrick.

Kolcov a Širokov svou třetí brankou večera ještě učinili pokus o zvrat, ale Petružálek a po Červenkově příhře Tarasenko upravili na 14:10. Sudí se ještě pokusil o zdramatizování nařízením dvou penalt, ale uspěl jen Ozolinš, Kozlov nikoliv. Říha si pak vybral oddechový čas, při němž z legrace nabízel jen cigarety svého kolegy Olegse Znarokse, a účet zápasu uzavřel čtyři vteřiny před koncem do prázdné branky Medveděv.

O rekord Utkání hvězd KHL přišel český útočník Jaromír Jágr. Kapitán, který tým nesoucí jeho jméno pokaždé v předešlých třech letech dovedl k vítězství, zaznamenal 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Nynější oporu Philadelphie překonali při svém čtvrtém startu v exhibici díky třem bodům Alexandr Radulov z Ufy a Sergej Mozjakin z Magnitogorsku. Radulov si polepšil na 13 bodů (3+10) a Mozjakin na 12 (7+5).

Fanoušci v zaplněně aréně v Rize se dobře pobavili při dovednostních soutěžích, které předcházely samotné exhibici. Zvítězil v nich Fjodorovův výběr 5:4, přestože po prvních třech disciplínách prohrával. Obránce Sergej Rjazancev z Čeljabinsku si v tvrdosti střelby připsal pokusem 183,67 kilometru v hodině světový rekord, i když jej dosáhl až dodatečnou střelou, kterou mu vyžádal Radulov po skončení soutěže. Loni vytvořil maximum rychlostí 177,58 km/h Denis Kuljaš.

Z Čechů zazářil Irgl

Z českých hokejistů zazářil především v přesnosti střelby Zbyněk Irgl, který sestřelil čtyři terče z pěti pokusů, ale nakonec tuto disciplínu vyhrál Mozjakin. Útočník Vladimir Tarasenko z Petrohradu vyhrál kreativitu při nájezdech, když předvedl kouzlo s pukem, poté co si před nájezdem přivázal puk k hokejce rybářským vlascem.

Nejvíce ale příznivce pobavil útočník Michail Anisin z Dynama Moskva svými nehokejovými schopnostmi. Vzal si totiž před soutěží kapitánů mikrofon a zazpíval proslulou píseň O Sole Mio. Hokejové umění pak jen 164 centimetrů měřící útočník dostatečně prokázal v utkání jako jeden ze tří autorů hattricku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články