Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vrána 20. gólem v sezoně porážku Chabarovsku neodvrátil

Moskva - Český útočník Petr Vrána dnes v KHL vstřelil jubilejní 20. gól v sezoně, ale prohru Chabarovsku 2:3 na ledě Čerepovce jím neodvrátil. Spolu s Alexandrem Radulovem a krajanem Romanem Červenkou se šternberský rodák dělí o vedení v tabulce střelců celé soutěže.

Petr Vrána
zdroj: AP

Šestadvacetiletý Vrána se prosadil v 37. minutě a snížil na 1:3. Jeho tým se dokázal domácím přiblížit na rozdíl jednoho gólu díky trefě Andreje Stěpanova, nicméně závěrečný nápor Amuru přibrzdil právě Vrána svým vyloučením za nebezpečnou hru vysokou holí přesně minutu a půl před třetí sirénou.

Se 43 body nejproduktivnější Čech v KHL se v tabulce střelců dotáhl na hvězdu Ufy Radulova a reprezentačního kolegu Červenku z Omsku, jenž ještě letos neskóroval a dnes vyšel naprázdno v osmém utkání v řadě. Avangard vyhrál 2:1 po samostatných nájezdech na ledě Dynama Moskva, jehož první gól vstřelil už v 43. sekundě dokonale provedeným nájezdem Marek Kvapil.

V penaltovém rozstřelu se Čechům nedařilo: neuspěli Červenka, Kvapil ani jeho spoluhráč Jakub Klepiš, jenž svůj tradiční blafák do bekhendu zakončil příliš vysoko. Jediným úspěšným exekutorem tak byl omský Alexandr Pěrežogin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články