Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň deklasovala Liberec 10:4, pražské derby opanovala Sparta

Praha - Velkého hokejového večera byli svědky diváci na plzeňském stadionu, Indiáni přejeli Liberec, přičemž poprvé v historii samostatné české ligy vstřelili poprvé deset gólů. V pražském derby naopak branek moc nepadalo, přesto Sparta po čtyřech letech uspěla na Slavii v základní hrací době. Kometa porazila Zlín po prodloužení, Litvínov potřeboval k výhře nad Pardubicemi nájezdy. Úřadující mistr z Třince nestačil na Vítkovice, Kladno doma vyzrálo na Budějovice. V zápase o poslední místo porazila Mladá Boleslav Karlovy Vary, Západočeši díky tomu klesají na poslední příčku extraligové tabulky.

Duda proměňuje nájezd
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Slavia - Sparta 1:2

Hokejisté Sparty porazili v zápase 39. kola extraligy Slavii 2:1 a po téměř čtyřech letech se tak dočkali výhry v domácím prostředí pražského rivala. O ukončení série sedmi porážek Sparta rozhodla v přesilových hrách, ve kterých vstřelila oba góly. Duel sledovalo 11 284 diváků, což je nový rekord sezony.

Sestřih a ohlasy

HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. V. Růžička ml. (Šulc) - 24. Tenkrát (Ton, Sersen), 53. Bližňák (Tenkrát, Ton). Rozhodčí: Šindler, Homola - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:3, navíc T. Hertl - S. Treille, D. Kočí všichni 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 11 284.

Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to vyrovnané utkání, nehráli jsme špatně na to, že se potkala dvě mužstva z opačného pólu tabulky. Snažili jsme se bránit, vycházeli jsme z obrany, ale šance ve hře pět na pět jsme měli vyložené. Jen jsme je nedokázali proměnit. Dvě oslabení nás dnes stála minimálně bod."

Josef Jandač (Sparta): "Opět se hrálo velmi vyrovnané utkání a opět padlo málo branek. Nicméně si myslím, že hráči obou týmů hráli na doraz. Vůči divákům nás to mrzí (že padlo málo branek), ale na druhou stranu si myslím, že se hrál nejlepší hokej z dosavadních tří derby této sezony. Nebylo to tolik z obran. My jsme byli šťastnější, proměnili jsme dvě přesilovky, a proto jsme vyhráli."

Slavia - Sparta
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Třinec - Vítkovice 1:4

Hokejisté Třince prohráli v 36. kole extraligy s Vítkovicemi 1:4 a už přes pět týdnů čekají na domácí výhru v normálním čase. Po Bolfově gólu obhájci titulu sice vedli, ale vicemistr v repríze loňského finále odpověděl třemi zásahy v rozmezí šesti minut a i potřetí v sezoně úřadujícího šampiona porazil. Vítkovičtí v Třinci naplno zabodovali po šesti utkáních a odčinili tak páteční debakl 0:6 se Slavií.

Sestřih a ohlasy

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Bolf (Lojek) - 30. Štefanka (Klimek), 33. Burger (Ujčík, J. Káňa), 36. J. Sýkora (Húževka), 51. T. Káňa (Kudělka, Húževka). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:12, navíc McGregor (Třinec) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 4147.

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Výkon v první třetině naznačoval, že můžeme uspět. Měli jsme výraznou převahu. Ale soupeř nás předčil ve dvou věcech. Především dobře bránil přesilové hry a my se v nich neprosadili, on sám se naopak prosadil. Když Vítkovice vedou, jsou pověstné svou urputností, dobře brání a mají výborného brankáře. Přesilovka pět na tři v poslední třetina byla ještě šance, ale nevyužili jsme ji a pak už se jen dohrávalo. Nebyla síla to otočit."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Základ byl vynikající Málek, který nás výrazně podržel v první třetině. Tam měli domácí šance a bylo důležité, že to skončilo 0:0. V celém utkání jsme aktivně bránili oslabení a sami jsme byli produktivní v přesilových hrách, plus pohotová střela před třetím gólem, to byl další stupeň vítězství. Kromě dobrého pohybu a důslednosti jsme přidali i hodně obětavosti, šli jsme jasně za třemi body. V mnoha situacích, hlavně při odražených pucích, se k nám přiklonilo štěstí."


Třinec - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zlín - Kometa 2:3 P

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 39. kole extraligy na ledě Zlína 3:2 v prodloužení, když v čase 63:34 rozhodl svou druhou trefou v utkání Miroslav Holec. Kometa uspěla proti Beranům poprvé v sezoně a z výhry nad svými bývalými svěřenci se tak premiérově radoval trenér Zdeněk Venera, který po minulé sezoně zamířil ze Zlína do Brna.

Sestřih a ohlasy

PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kubiš (Čajánek), 24. Köhler (Finsterle) - 10. Holec (Švrček), 50. T. Svoboda (Divíšek, Balej), 64. Holec (Žižka). Rozhodčí: Minář, Björk (Švéd.) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5893.

Josef Turek (Zlín): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu po pěkné spolupráci Pavla Kubiše s Petrem Čajánkem. Poté jsme se dostali do útlumu a Kometa se zvedla. Začali jsme propadat ve hře dozadu. Při vyrovnávacím gólu na 2:2 vypadl puk Jakubovi Sedláčkovi a nebyli jsme před brankou důrazní. Chtěli jsme zápas dotáhnout do samostatných nájezdů, ale po hrubé chybě se nám to nepodařilo."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Ze Zlína odjíždíme spokojeni. Dva body z venkovního zápasu jsou v naší situaci dobré. Důležité bylo, že jsme od poloviny zápasu měli územní převahu. Sice jsme si nevypracovali vyložené šance, ale šli jsme štěstí naproti. To se odrazilo jak na vyrovnávacím gólu ve třetí třetině, tak na rozhodujícím gólu Holce. Byli jsme šťatnější a díky tomu si odvážíme dva body."


Hokejisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Kladno - České Budějovice 3:1

Hokejisté Kladna zvítězili v 39. kole nad Českými Budějovicemi 3:1 a po třech zápasech bez bodů se radovali z úspěchu. Dvěma góly se pod první zisk Rytířů v duelech proti Mountfieldu v této sezoně podepsal Tomáš Knotek.

Sestřih a ohlasy

Rytíři Kladno - HC Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Knotek (Hovorka), 30. Knotek (M. Látal, Hovorka), 55. Bicek - 33. Gulaš (Němeček, Kranjc). Rozhodčí: Mikula, Polák - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 2287.

Petr Tatíček (Kladno): "Jsem rád, že jsme se dočkali po třech porážkách v řadě prvního vítězství v letošním roce. Podali jsme bojovný, kolektivní výkon a za vítězství jsme nesmírně šťastní. Po předchozích porážkách jsme vždy v kabině rozebírali chyby, kterých jsme se dopustili. Jsem rád, že hráči si tentokrát naše slova vzali k srdci, za což se jim dostalo sladké odměny."

Milan Kupka (České Budějovice): "Dnes jsme bohužel nepodali očekávaný výkon, selhali jsme hlavně v koncovce a v předbrankových situacích. Kladno si za bojovnost vítězství zasloužilo. Je pravda, že jsme měli trochu smůly, kdyby za stavu 1:2 Němeček místo tyče vyrovnal, tak to měli domácí ještě hodně těžké."

Mladá Boleslav - Karlovy Vary 4:2

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 39. kole extraligy Karlovy Vary 4:2 a posunuli se z posledního místa o bod právě před Energii. Středočeši se radovali z výhry po pěti porážkách a rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:1. Karlovy Vary spadly na dno po třetím zápase bez bodového zisku za sebou.

Sestřih a ohlasy

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (4:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Hrdel (Balaštík, Podkonický), 8. Cetkovský (Bahenský, Žabka), 13. Podkonický (Mikulík, Balaštík), 19. Jiránek (Stieler) - 12. T. Sýkora (Zucker), 55. Košťál (Grünling). Rozhodčí: Kalivoda, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc T. Sýkora (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3845.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Měli jsme Karlovým Varům z posledního souboje co oplácet a to se nám podařilo. Dařilo se nám v úvodu hrát aktivně a chodit důrazně před branku. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo a snad jsme mohli zahrát trochu lépe závěr utkání. Možná tam i trochu pracoval strach o výsledek. Do dnešního utkání zasáhl výborným způsobem Tomáš Nouza. My jsme o něm věděli, že se mu daří v první lize a přenesl to i sem do extraligy. Počítáme s ním i na úterní souboj s Českými Budějovicemi."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Utkání se mi hodnotí velmi špatně, neboť jsme si ho prohráli hned v první třetině, pro kterou nemáme omluvu. Trochu optimistické snad bylo, že jsme se v dalším průběhu nevzdali a snažili jsme se ten výsledek alespoň vylepšit."

Litvínov - Pardubice 4:3 SN

Hokejisté Litvínova se po čtyřech zápasech bez bodu radovali z výhry, když ve 39. kole extraligy zdolali Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom až v deváté sérii rozstřelu obránce Karel Kubát.

Sestřih a ohlasy

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Černý (Hujsa), 29. Hujsa (Brejčák, Černý), 45. Hanzl, rozhodující sam. nájezd Kubát - 3. Nahodil (Píša, Elkins), 43. Kousal (Buchtele), 56. Buchtele (Šagát). Rozhodčí: Husička, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 7:8, navíc Brejčák - Elkins oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3655.

Viktor Lukeš (Litvínov): "Utkání jsme nezačali dobře. Nedostali jsme se do tlaku. Nebyli jsme v tempu, pak jsme dostali gól, od té doby jsme se zvedli a začali hrát lépe. Dostali jsme se do šancí, kdyby jsme dali pět gólů, tak by se nikdo nemohl divit. Ale bohužel se teď v koncovce trápíme. Vždy po naší chybě soupeř vyrovnal a tak jsme rádi za dva body, které jsmezískali."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Utkání jsme začali dobře. Dostali jsme se do vedení. Od desáté minuty první třetiny přidal soupeř na bruslení, na důrazu a utkání se vyrovnalo. Dostali jsme v závěru třetiny gól, což mělo na náš výkon vliv. O našem neúspěchu v tomto utkání rozhodli špatně sehrané přesilovky, proto jsme si odvezli pouze bod."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

Plzeň - Liberec 10:4

Hokejisté Plzně porazili ve 39. kole extraligy Liberec vysoko 10:4 a připsali si tak již dvanácté vítězství za sebou. Divoký výsledek se zrodil především v prvních dvou třetinách, v nichž padlo vždy shodně po šesti brankách. Pěti body za dva góly a tři přihrávky k němu přispěl Radek Duda. Bílí Tygři dnešním debaklem ukončili sérii čtyř vítězství.

Sestřih a ohlasy

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 10:4 (4:2, 5:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. St. Pierre (Jan Kovář, Duda), 12. Jan Kovář (Duda), 13. Havlíček (Andrašovský), 17. Marušák (Vostřák), 21. Duda z trestného střílení, 22. Martin Straka (Stránský), 24. Duda (Jan Kovář, Pletka), 36. Vostřák (Martin Straka, Jiří Hanzlík), 39. Vostřák (Duda, Martin Straka), 57. Dvořák (Johnson, Pitule) - 4. Kudrna (P. Nedvěd, Trončinský), 11. Čakajík (Trončinský, P. Nedvěd), 24. Bárta (T. Urban, Bartovič), 46. Vak (Ulrych). Rozhodčí: Pešina, Šír - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 7:6, navíc M. Heřman - Špaček oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5320.

Michal Straka (Plzeň): "Dneska se nám v útočné fázi dařilo výborně. Nikdo nepředržoval puk, vycházely nám kombinace a kotouče se k nám odrážely. Napadalo nám tam deset gólů a to mluví za vše. Problémy máme ale v obraně. Směrem dozadu nám to nevycházelo už v minulém utkání v Pardubicích. Tam máme problémy a to by se nám v jiných zápasech nemuselo vyplatit. Kaberle dneska nehrál, protože jsme se rozhodli, že v každém utkání bude jeden z těch starších beků sedět a zapojíme do hry také mladší obránce."

Jiří Kalous (Liberec): "Utkání se mi nehodnotí dobře. Dostali jsme výprask a musím uznat, že Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. V první třetině jsme měli ještě naději na dobrý výsledek, ale od druhé třetiny jsme byli bez šance. Plzeň nám v ní nasázela pět branek a pak už to v pohodě dohrála do vítězného konce a já jí mohu k vítězství pouze pogratulovat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy