Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Utkání hvězd NHL si zahraje z Čechů jen Milan Michálek

New York - Kanonýr Milan Michálek z Ottawy bude jediným českým účastníkem letošního Utkání hvězd NHL. V hlasování fanoušků byl už dříve zařazen do zahajovací šestice, v dnes zveřejněné nominaci zbývajících 36 hráčů pro exhibici se žádný další český hokejista neobjevil. Prestižní duel se uskuteční 28. a 29. ledna v Ottawě.

Milan Michálek se raduje z gólu
zdroj: AP

Na loňskou účast v Raleighu nenaváže nejproduktivnější český hráč v letošním ročníku soutěže a lídr kanadského bodování New Jersey Patrik Eliáš. Devils jsou jedním z pěti celků (spolu s Carolinou, Coloradem, Columbusem a Edmontonem), které mají své zástupce jen mezi dvanácti nominovanými nováčky prestižní soutěže.

Jubilejní desátou účast si po návratu do NHL po tříletém působení v KHL nepřipíše ani Jaromír Jágr z Philadelphie, jenž naposledy hrál v roce 2004 v St. Paulu. Ve výběru jsou dva kluboví spoluhráči nejproduktivnějšího aktivního hráče v historii NHL - obránce Kimmo Timmonen a útočník Claude Giroux.

V hale Scotiabank Place bude opět své umění předvádět ruský útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu, který prožívá bodově nejhorší sezonu své sedmileté kariéry v NHL. Za tu dobu nikdy v All Star Game nechyběl a chystá se na své páté představení, fanoušky v minulých letech bavil především svými kousky v dovednostních soutěžích.

"Všechno, co děláme v All Star Game, je pro fanoušky. Ti si to musí užít," řekl pro nhl.com Ovečkin, který si v této sezoně připsal ve 41 zápasech jen 33 bodů za 17 branek a 16 asistencí. Další ikona NHL Sidney Crosby z Pittsburghu se exhibice znovu nezúčastní. Otřes mozku jej připravil už o loňský start a problémy kapitána Penguins se stále protahují. Pittsburgh bude zastupovat jen Jevgenij Malkin.

Ve výběru jsou hned tři slovenští hokejisté - obránce Zdeno Chára z Bostonu a útočníci Marián Gáborík z New Yorku Rangers a Marián Hossa z Chicaga. Stejně jako loni budou zvoleni kapitáni a jejich zástupci, kteří si budou vybírat spoluhráči v draftu. Ten se bude konat ve čtvrtek 26. ledna, v sobotu jsou pak na programu dovednostní soutěže a v neděli zápas.

Nominace na Utkání All Star NHL:

Zahajovací šestice podle hlasování fanoušků (zveřejněná už 5. ledna):
Brankář: Tim Thomas (Boston),
obránci: Erik Karlsson (Ottawa), Dion Phaneuf (Toronto),
útočníci: Daniel Alfredsson, Jason Spezza, Milan Michálek (všichni Ottawa).

Další nominovaní vedením NHL:

Brankáři: Brian Elliott (St. Louis), Jimmy Howard (Detroit), Henrik Lundqvist (NY Rangers), Carey Price (Montreal), Jonathan Quick (Los Angeles),

obránci: Ryan Sutter, Shea Weber (oba Nashville), Dustin Byfuglien (Winnipeg), Brian Campbell (Florida), Zdeno Chára (Boston), Alexander Edler (Vancouver), Dan Girardi (NY Rangers), Kimmo Timonen (Philadelphia), Dennis Wideman (Washington), Keith Yandle (Phoenix),

útočníci: Marián Hossa, Patrick Kane, Jonathan Toews (všichni Chicago), Phil Kessel, Joffrey Lupul (oba Toronto), Daniel Sedin, Henrik Sedin (oba Vancouver), Jamie Benn (Dallas), Pavel Dacjuk (Detroit), Marián Gáborík (NY Rangers), Claude Giroux (Philadelphia), Jarome Iginla (Calgary), Mikko Koivu (Minnesota), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Logan Couture (San Jose), Alexandr Ovečkin (Washington), Corey Perry (Anaheim), Jason Pominville (Buffalo), Tyler Seguin (Boston), Steven Stamkos (Tampa Bay), John Tavares (NY Islanders).

Nováčci - obránci: Justin Faulk (Carolina), Adam Larsson (New Jersey); útočníci: Sean Couturier, Matt Read (oba Philadelphia), Luke Adam (Buffalo), Colin Greening (Ottawa), Adam Henrique (New Jersey), Cody Hodgson (Vancouver), Ryan Johansen (Columbus), Gabriel Landeskog (Colorado), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton), Craig Smith (Nashville).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články