Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vokoun si připsal druhou nulu sezony

New York - Tomáš Vokoun si ve středečním utkání NHL připsal druhou nulu sezony. Český brankář kryl všech třicet střel Pittsburghu a dovedl Washingon k výhře 1:0. Pětatřicetiletý gólman v předchozích dvou zápasech inkasoval shodně po čtyřech brankách, přesto dostal v zahajovací sestavě posedmé v řadě přednost před krajanem Michalem Neuvirthem a stal se první hvězdou utkání. Jedinou branku vstřelil v 16. minutě Jason Chimera.

Tomáš Vokoun
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Oba týmy byly před sezonou mezi adepty na zisk Stanleyova poháru, ale v polovině ročníku se shodně pohybují na hraně postupu do play off. Washington se výhrou posunul na osmé místo Východní konference, Pittsburgh má stejně bodů, ale vinou horších pomocných kritérií je až desátý.

"Není to hezký pohled, když se podíváme, kde se v tabulce nacházíme. Ale je to vyrovnaná liga a nezáleží na tom, proti komu hrajete, protože každý zápas je těžký. Máme problémy se zápasy venku, proto nesmíme ztrácet doma," uvedl Vokoun.



V dresu vítězného Washingtonu si debut v NHL odbyl obránce Tomáš Kundrátek, který byl před utkáním povolán z farmy v Hershey. Nastupoval v jedné lajně s Romanem Hamrlíkem. "Byl trochu nervózní, ale hrál jednoduše, rychle rozehrával a neudělal žádnou chybu," komentoval Kundrátkův výkon trenér Washingtonu Dale Hunter.

Aleš Hemský ukončil gólový půst, který trval třináct utkání, a střelou z levého kruhu poslal do prodloužení zápas mezi Edmontonem a New Jersey. V něm rozhodl o výhře hostujících Devils v poměru 2:1 útočník Zach Parise, jenž zužitkoval šikovnou přihrávku Patrika Eliáše.

"Patty (Eliáš) parádně přelstil obránce a našel mě úplně volného," usmíval se autor vítězné branky. Devils tak opět potvrdili, že umí hrát zápasy, které nerozhodla základní hrací doba. V prodloužení mají bilanci 3-1, na nájezdy 8-1. Ve zbývajících utkáních mají negativní bilanci 13-17.

Devils se oklepali z úterní prohry v Calgary, kde neměli dobrý den gólmani Martin Brodeur a Johan Hedberg, kteří inkasovali šest branek ze 14 střel. "Heddy (Hedberg) nás dnes podržel, zejména v první části. Ve druhé už jsme byli mnohem lepší. V poslední třetině byly šance na obou stranách," uvedl Eliáš.

Washington - Pittsburgh 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Branka: 16. Chimera. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Washington celé utkání a ze třiceti střel neinkasoval. Střely na branku: 21:30. Diváci: 18.506. Edmonton - New Jersey 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1) Branky: 49. Hemský - 29. Kovalčuk, 62. Parise (Eliáš). Střely na branku: 23:25. Diváci: 16.839.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články