Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Krejčí přispěl gólem a asistencí ke kanonádě Bostonu

New York - Útočník David Krejčí se ve středečním utkání NHL podílel jedním gólem a asistencí na kanonádě Bostonu, který rozstřílel Ďábly z New Jersey na jejich ledě 6:1. Český hokejista, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, bodoval v šestém utkání za sebou. Během úspěšné série posbíral dohromady osm bodů za tři góly a pět přihrávek, celkově má v sezoně na kontě 25 bodů za osm gólů a 17 asistencí.

David Krejčí se raduje z gólu
zdroj: AP

Bruins tak ve svém prvním utkání v novém roce navázali na vítězné tažení ze závěru toho předchozího a připsali si 22. výhru z posledních 26 zápasů. Obhájcům Stanleyova poháru patří v tabulce Východní konference druhá příčka se ztrátou jediného bodu na vedoucí New York Rangers, kteří mají odehráno o jeden zápas více.

Šest gólů na ledě New Jersey vstřelil Boston naposledy v roce 1988, kdy tu Bruins ještě ve staré hale vyhráli 6:2. "Je vidět, že to jsou vítězové Stanley Cupu. Navíc mají zdravý a odpočatý tým. Dostali jsme dnes lekci," uvedl trenér Devils Peter DeBoer. Jeho tým přitom vstoupil do utkání lépe a od 5. minuty vedl zásluhou gólu Davida Clarksona v přesilové hře.

Jenže hosté dokázali ještě do první přestávky skóre otočit, na začátku druhé třetiny pak zvýšil na 3:1 Patrice Bergeron, který v úvodu třetí části přidal i čtvrtý gól. "Ten utkání definitivně zlomil. Kdyby to bylo jen 3:1, mohl to být až do konce dramatický souboj. Zápas byl určitě vyrovnanější, než jak napovídá výsledek," řekl brankář Bostonu Tim Thomas, který přispěl k vítězství 30 zákroky.

Jeho protějšek Martin Brodeur ale uznal, že Boston byl jasně lepší. "Soupeř diktoval hru. Dostali jsme pořádně nakopáno do zadku," prohlásil Brodeur. "Snažili jsme se čelit nejlepšímu týmu v lize a selhali jsme. Ale není to konec světa. Musíme se zase vrátit do práce a soustředit se na vylepšení toho, co děláme špatně," řekl brankář New Jersey.

Svůj první gól v sezoně vstřelil obránce Tomáš Kaberle a podílel se tak na vysokém vítězství Montrealu nad Winnipegem 7:3. Ondřej Pavelec protrpěl v brance Jets téměř celé utkání, z 24 střel inkasoval šest gólů a trenér Claude Noel ho vystřídal až v polovině třetí třetiny za stavu 2:6. Hrdinou večera se stal dánský útočník Lars Eller, který zaznamenal svůj premiérový hattrick v NHL a v závěru přidal do sítě Pavelcova náhradníka Chrise Masona z trestného střílení ještě čtvrtý gól večera.

Jeho jméno skandovalo na dvacet tisíc nadšených fanoušků ve vyprodané hale Bell Center v závěrečných minutách i dlouho po skončení zápasu. "Pořádně jsem si to užil. Tohle už se totiž možná nebude nikdy opakovat. Byl to fantastický zážitek, o kterém člověk většinou jen sní," uvedl Eller, který hraje v NHL třetí sezonu.

Eller rozhodl zápas třemi góly v třetí třetině, po 40 minutách vedli domácí jen 3:2. Pak však spustili brankostroj a vyhnali Pavelce z branky. "Dneska jsme nehráli jako tým. A výkon Pavelce? Toho si přece musíme chránit," zastal se českého gólmana trenér Winnipegu Noel. "Nedokázali jsme bojovat naplno celých šedesát minut a v třetí třetině se nám to vymstilo," dodal.

Čistým kontem oslavil svůj jubilejní 700. zápas v NHL brankář Roberto Luongo, jenž 28 zákroky dovedl Vancouver k výhře nad Minnesotou 3:0. V posledním středečním duelu pak Anaheim podlehl 1:3 San Jose.

Anaheim - San Jose 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)Branky: 3. Perry - 37. Winchester, 37. Ferriero, 53. Pavelski. Střely na branku: 27:36.

Montreal - Winnipeg 7:3 (2:1, 1:1, 4:1)
Branky: 15., 43., 44. a 52. z trestného střílení Eller, 14. Gorges, 26. Kaberle, 44. Cammalleri (Plekanec) - 4. Stapleton, 38. Wheeler, 54. Ladd. Pavelec odchytal za Winnipeg 47 minut, z 24 střel inkasoval 6 gólů a úspěšnost zásahů měl 75 procent. Střely na branku: 31:27.

New Jersey - Boston 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky: 5. Clarkson - 25. a 43. Bergeron, 9. Campbell, 14. Horton (Krejčí), 45. Krejčí, 55. S. Thornton. Střely na branku: 31:27.

Vancouver - Minnesota 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky: 7. D. Sedin, 11. Burrows, 60. Malhotra. Střely na branku: 35:28.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články