Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jágr si kvůli zranění zápas pod širým nebem nevychutnal

Filadelfie – Český hokejový útočník Jaromír Jágr si vystoupení v zápase Winter Classic pod širým nebem nevychutnal. Už v první třetině po své parádní akci odešel do kabiny. Zranění nohy nedovolilo devětatřicetileté opoře Philadelphie pokračovat do konce zápasu; Jágr zkusil ještě dvakrát jít na led v druhém dějství a pak už v Citizens Bank Parku před návštěvou 46 967 diváků ze střídačky sledoval počínání svých spoluhráčů. Ti nakonec prohráli s New Yorkem Rangers 2:3.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Server nhl.com sice po utkání uvedl, že Jágra trápí poraněné lýtko z minulého zápasu, který sehrála Philadelphia 29. prosince na ledě Pittsburghu. Ale nakonec se ukázalo, že jde o zranění levého třísla, které jej vyřadí ze hry na sedm až deset dnů. "Mám z minulého zápasu pochroumanou nohu a trošku to nateklo. Pak se to na konci první třetiny zhoršovalo a zhoršovalo. Chtěl jsem se vrátit, ale nemohl jsem bruslit na sto procent. Usoudil jsem, že bych týmu nepomohl," řekl oficiálním stránkám soutěže Jágr, jehož představení se tak omezilo na deset střídání a 7:09 minuty na ledě.

Ze sledovaného utkání v Pittsburghu, v němž se musel Jágr vyrovnat s nenávistnými reakcemi fanoušků, neboť jakožto jejich někdejší idol zvolil návrat do NHL v dresu odvěkého rivala, si nejproduktivnější Evropan v historii slavné soutěže neodnesl jen radost z vítězství a důležité trefy, ale i šrám. A ten ho připravil o plnohodnotný zážitek v sedmém představení NHL pod širým nebem, ve kterém si sám zahrál poprvé.



"V Pittsburghu mě někdo bodnul do nohy," popsal Jágr původ zranění. Odstoupil hned po krásné individuální akci, kdy se dostal mezi dvěma obránci až před gólmana Henrika Lundqvista, ale bekhendovým zakončením ho nepřekonal. "Tam k tomu došlo, tam mě to začalo víc bolet. Ale snad to nebude tak vážné," doplnil Jágr.

S týmem ale zůstal na lavičce a doufal, že by ještě mohl mužstvu pomoci. "Doufal jsem, že bych se třeba mohl ještě v nějaké dvojnásobné přesilovce dostat na led. A chtěl jsem prostě být se svými spoluhráči," vysvětlil Jágr. Mrzelo ho, že pondělní zápas nemohl dohrát, ale bral to jako realitu. "Byl to zajímavější zápas díky lidem, novinářům, atmosféře. To ano. Ale na druhou stranu to nebylo play-off. Takže jsem to nechtěl pokoušet, zítra o tom utkání už nikdo nebude vědět. Ale sezona jde dál," navázal Jágr.

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články