Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec porazil Plzeň, Sparta smetla Zlín

Praha – Úřadující mistr z Třince vybředl z herní krize a v posledním zápase roku 2011 přehrál Plzeň. Západočeši dokonce nezvládli dát jediný gól. Taktéž Zlín se nezmohl na jedinou přesnou trefu, díky čemuž se musel sklonit před Spartou. V Mladé Boleslavi se prodlužovalo, dva body nakonec bral Liberec. Na extraligovém dně se zabydlují Karlovy Vary, nestačily ani na tým Brna. V posledním dohraném zápase roku braly Pardubice body na Slavii.

Třinec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zlín - Sparta 0:5

Hokejisté Sparty zvítězili ve 35. kole extraligy na ledě Zlína 5:0. Zlínský celek nedokázal před téměř sedmi tisícovkami diváků v prakticky vyprodaném hledišti ani ve druhém vzájemném duelu sezony na svém ledě vstřelit Spartě jedinou branku a vyšel bodově znovu naprázdno. Pražané naproti tomu při herní pauze Českých Budějovic opět navýšili svůj náskok v čele soutěže.

Sestřih a ohlasy

PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Lapšanský (Forman), 18. Ton (Tenkrát), 21. Broš (I. Rachůnek, Milam), 52. Pacovský (I. Rachůnek, Milam), 56. Tenkrát (Ton, Sersen). Rozhodčí: Šír, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 6 949.

Rostislav Vlach (Zlín): "Dnes byla Sparta jednoznačně lepší a vyhrála naprosto zaslouženě. Za stavu 0:2 jsme mohli dát kontaktní gól, ale dnes nám to nebylo přáno. Sparta má výbornou defenzivu v čele s brankářem, který vede extraligové statistiky. Chce to i trochu štěstí, které jsme však neměli."

Patrik Martinec (Sparta Praha): "Bylo to nadprůměrné extraligové utkání před parádní atmosférou. Hráčům chci za předvedený výkon poděkovat a popřát všem hodně zdraví do nového roku. Brankáři Pöpperlemu se tady daří, ale čím to je, se musíte zeptat jeho. Asi je to jeho oblíbený stadion."

Zlín - Sparta
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Mladá Boleslav - Liberec 1:2 P

Hokejisté Liberce v 35. kole extraligy zabrali po osmi porážkách za sebou a vyhráli na ledě předposlední Mladé Boleslavi 2:1 v prodloužení. Oba góly Bílých Tygrů vstřelil slovenský útočník Milan Bartovič, který rozhodl v čase 61:39.

Sestřih a ohlasy

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Tomas (Podkonický) - 22. Bartovič (P. Nedvěd), 62. Bartovič. Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8, navíc Čutta - Štich oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4 055.

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Nikdo v zápase nechtěl udělat chybu, hlavně ve třetí třetině bylo minimum gólových šancí. Celý zápas byl plný osobních soubojů a škoda, že nepadlo víc branek, protože by se to divákům víc líbilo. V prodloužení jsme zlomili hokejku, věděli jsme, že Bartovič je rychlý a nebezpečný hráč, což prokázal a rezolutně naši chybu potrestal. Nejsme zklamaní, uhráli jsme s Libercem dobrý výsledek. Je to kvalitní tým a měl sérii, která jednou musela skončit."

Filip Pešán (Liberec): "Bylo to z obou stran velmi ustrašené utkání, nikdo nechtěl udělat chybu. Oba týmy věděly, že hrajou o velmi cenný výsledek. Chtěli jsme do zápasu vstoupit z velmi zabezpečené obrany, přesto Mladá Boleslav několikrát nebezpečně zahrozila, hlavně v první třetině samostatnými nájezdy. Ve druhé třetině se naše hra trošku zlepšila a v prodloužení rozhodlo štěstí."

Boleslav - Liberec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Brno - Karlovy Vary 6:2

Hokejisté Komety Brno zvítězili ve 35. kole extraligy nad posledním týmem tabulky Karlovými Vary vysoko 6:2. Ukončili tak sérii tří těsných porážek v domácím prostředí a snížili ztrátu na desáté Vítkovice na čtyři body. Západočeši naproti tomu nedokázali zopakovat slibné výkony z posledních zápasů a ze dna soutěže ztrácí na třináctou Mladou Boleslav tři body.

Sestřih a ohlasy

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Žižka (H. Zohorna, Koreis), 23. Švrček (Němec, L. Čermák), 23. Balej, 29. Holec (Petrovický), 46. L. Čermák (Dlouhý, Němec), 56. T. Svoboda (Divíšek, Malec) - 27. Dej (Skuhravý, Skladaný), 57. Gřegořek (Skladaný). Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 9:7, navíc Koreis - Dej oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Zdeněk Venera (Brno): "Myslím si, že byl v první řadě hlavní rozdíl ve výkonu obou soupeřů v produktivitě. Karlovy Vary hrály výborně v první třetině, byly aktivnější. Ovšem jak se začnou dávat góly, tak mužstvo hraje mnohem lépe a začne si více věřit. S přibývajícím časem se náš výkon zlepšoval. Vyzkoušeli jsme si, jaké je, když si vypomůžeme nějakým gólem v přesilovce. My jsme dnes dali dva, což nám také pomohlo k vítězství."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Pro nás to byl dost nešťastný zápas. Nemyslím, že bychom hráli tak špatně, jak napovídá výsledek, ale dostali jsme lekci z produktivity, kdy Brno po deseti střelách zaznamenalo čtyři branky. My jsme se naopak snažili překonat Trvaje a střely na něj snad ani nešly spočítat. Myslím, že právě Trvaj byl hlavní oporou soupeře a zajistil mu hladké vítězství. Brankáře Mesatora jsme chtěli po delší přestávce opět vtáhnout do zápasového rytmu, bohužel mu dnes spoluhráči příliš nepomohli."

Třinec - Plzeň 3:0

Třinečtí hokejisté se ve 35. extraligovém kole rozloučili s kalendářním rokem, v němž získali historicky první mistrovský titul, výhrou 3:0 nad Plzní. První čisté konto sezony vychytal Martin Vojtek. O branky se postarali v úvodní třetině Bryan McGregor s Tomášem Klimentou, pojistku pak přidal v závěrečné části Jakub Orsava. Plzeňští poprvé v probíhajícím ročníku neskórovali a zároveň přišli o sérii deseti zápasů, ve kterých bodovali.

Sestřih a ohlasy

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. McGregor (P. Hořava, Polanský), 20. Klimenta (Peterek), 47. Orsava (Mičulka, Ostřížek). Rozhodčí: Hradil, Minář - Lederer, Kis. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3696.

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Dneska jsme možná odehráli nejlepší zápas doma v sezoně, velmi dobře organizovaný. Změnili jsme oproti minulým zápasům trochu hru a velmi dobře jsme se pohybovali, což rozhodlo. Důležitý moment byl, že jsme v úvodu nedostali jako první gól, kdy měl Vlasák šanci. Naopak my jsme ještě v první třetině dali dvě branky, mužstvo se uklidnilo a už jsme to dotáhli."

Michal Straka (Plzeň): "Sehráli jsme špatný zápas. Domácí se výborně pohybovali, měli jsme s tím velké problémy. Všude jsme byli o krok později a z toho pramenila i řada našich oslabení. Měli jsme v utkání pár slibných momentů, kdy jsme si vytvořili tlak, ale bohužel se nám nepodařilo dát kontaktní branku, abychom domácí trochu znervóznili. Pak přidali v poslední třetině třetí gól a už to dohráli. Vyhráli zaslouženě."

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929

Slavia - Pardubice 2:6

Hokejisté Pardubic potvrdili, že se jim v O2 areně daří. Ve 35. kole vyhráli na ledě pražské Slavie 6:2 a připsali si tam již pátý tříbodový zisk z posledních šesti duelů proti týmu kouče Vladimíra Růžičky. Na výhře Východočechů se dvěma góly a asistencí podílel kapitán Petr Koukal. Dvě branky vstřelil i Tomáš Zohorna. Slavia, nejhorší tým v soutěži v domácím prostředí, si doma připsala druhou prohru z posledních šesti zápasů.

Sestřih a ohlasy

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Vondrka z trest. střílení, 28. Pospíšil (Kadlec, V. Růžička ml.) - 4. Koukal (Kolář I, Borer), 27. Koukal (Sičák), 33. Kousal (Jánský, V. Kočí), 41. Starý (Koukal, Kolář I), 46. T. Zohorna (Somík), 60. T. Zohorna (V. Kočí, Sičák). Rozhodčí: A. Jeřábek, Turčan - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:5, navíc Kalus (Slavia) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 8590.

Jiří Čelanský (Slavia): "Bylo to kvalitní utkání. Nás mrzí, že v takové atmosféře bohužel doma nebodujeme. Celou sezonu nejsme schopni potvrdit nějakou sérii výher. Bohužel. Dnes jsme prohráli zaslouženě."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Myslím si, že to bylo kvalitní a vyrovnané utkání po celých 60 minut. My jsme samozřejmě rádi, že jsme po domácí prohře v minulém kole získali tři body a završili letošní rok vítězstvím. Do nového roku půjdeme s větší chutí."

Fanoušci Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy