Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia díky povedenému vstupu do utkání zdolala Kladno 3:1

Praha – Hokejisté pražské Slavie díky vydařenému vstupu do utkání porazili v 34. kole extraligy Kladno 3:1 a dokázali vyhrát v domácím prostředí čtvrtý z posledních pěti zápasů. Svěřenci Vladimíra Růžičky se nasměrovali k dalšímu úspěchu v O2 areně, kde se jim předtím v sezoně nedařilo, dvěma trefami v úvodních 103 vteřinách, když se prosadili Tomáš Micka a Jiří Doležal. Všechny branky padly v úvodní části, na snížení Jiřího Bicka odpověděl Michal Vondrka.

Utkání HC Slavia Praha - Rytíři Kladno
zdroj: ČTK

SESTŘIH UTKÁNÍ

Už v 35. vteřině měl šanci Kůrka, ale Cikánek jej vychytal. Za pět sekund už však Slavia vedla. Střelu nové posily Pražanů Dreslera od modré čáry tečoval do kladenské branky Micka. Za 63 vteřin se radovali slávisté podruhé, když Jelínek našel zadovkou zpoza branky Doležala, který snadno poslal puk za záda kladenského gólmana. Z další akce projel po pravém křídle Bicek a střelou k protější tyči snížil. Dvoubrankový náskok vrátil Slavii v 19. minutě v přesilovce pěti proti třem po Alinčově přihrávce Vondrka, který dotlačil puk za Cikánka.



Na začátku druhé části se Slavia ubránila v oslabení a skóre nezměnily ani velké šance kladenského Valského a Vondrky. Kladenská snaha o kontaktní gól ztroskotávala na Kopřivovi, jehož nepřekonali Knotek s Melkou ani těsně před pauzou Látal.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Slavia Praha - Rytíři Kladno

Na úvod závěrečné části nejdříve zahrozil Alinč, potom při kladenské přesilovce minul v dobré pozici Bicek. Ve 43. minutě po střele Valského z mezikruží pomohla Kopřivovi znovu horní tyč. Kladno se nadále marně tlačilo za snížením, Slavia hrozila z brejků, ale stav se nezměnil.

HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 3:1 (3:1, 0:0, 0:0) Branky a nahrávky: 1. Micka (Dresler), 2. J. Doležal (P. Jelínek, Sklenář), 19. Vondrka (Alinč) - 12. Bicek (J. Drtina). Rozhodčí: Lacina, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 4356.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Hokejisté Sparty porazili Karlovy Vary 3:2 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Pražané tak i nadále vedou soutěž s náskokem pěti bodů, Západočeši klesli na poslední místo tabulky.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) Branka a nahrávky: 4. I. Rachůnek (Tenkrát, Milam), 23. Žálčík (Lapšanský, Forman), 49. Ton - 43. Kotrla (Zucker, J. Látal), 51. Mocek (Dej, Skladaný). Rozhodčí: Hodek, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Diváci: 6578.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Hokejisté Plzně porazili Zlín 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si sedmou výhru nad Berany za sebou. Hosté sice díky dvěma trefám Petra Lešky vedli ještě ve 36. minutě 2:0, ale Západočeši si s pomocí nedisciplinovanosti hráčů Zlína vytvořili tlak a třemi brankami během necelých deseti minut stav otočili. Zlínští přesto v přesilové hře znásobené odvoláním brankáře v 59. minutě vyrovnali. Druhý bod Indiánům přisoudil vítězným nájezdem Václav Pletka.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:3 po sam. náj. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)Branky a nahrávky: 36. Vykoukal (Duda), 42. Duda (Pletka, Kaberle), 45. Martin Straka (Marušák, Vlasák), rozhodující nájezd Pletka - 13. Leška (Tesařík), 26. Leška (Čajánek, Linhart), 59. Galvas (Hamrlík, Leška). Rozhodčí: Pešina, A. Jeřábek - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. Diváci: 7064.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Mladá Boleslav vyhrála i druhý zápas v sezoně na ledě Pardubic, tentokráte 2:1. Středočeši, kteří byli před zápasem poslední, tak ukončili sérii šesti výher Východočechů. Mladá Boleslav si připsala čtvrtou tříbodovou výhru na kluzištích soupeřů v sezoně.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) Branky a nahrávky: 53. Sičák - 3. Tomas (Podkonický, Žabka), 48. Vrbata (Demel, Jiránek). Rozhodčí: Homola, Trombík - M. Jindra, Kis. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 9854.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Hokejisté Litvínova porazili mistrovský Třinec 5:3 a ukončili tak sérii čtyř porážek ve vzájemných soubojích s Oceláři. Severočeši rozhodli o své výhře, páté z posledních šesti zápasů v soutěži, ve druhé třetině, ve které vstřelili čtyři branky.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 5:3 (0:0, 4:1, 1:2) Branky a nahrávky: 22. Jareš (Černý), 25. Majdan (Trávníček, Černý), 36. Černošek (Trávníček), 37. V. Hübl (Stříteský), 43. Kubát (V. Hübl, Hanzl) - 40. Klimenta (Cartelli, M. Hořava), 42. Kohn (Polanský), 46. Lojek (Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:8, navíc Květoň 10. Využití: 2:1. Diváci: 6250.

SESTŘIH UTKÁNÍ

Hokejisté Liberce prohráli s Českými Budějovicemi 1:3 a připsali si osmý nezdar za sebou. Jihočeši naopak i díky dvěma gólům v přesilových hrách ukončili sérii tří porážek. Bílí Tygři přitom vedli 1:0, ale hosté vývoj zápasu otočili a upevnili si druhé místo v tabulce.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) Branky a nahrávky: 20. Vak (Urban, Bárta) - 22. Vydarený (Šimánek, Kotalík), 34. Kranjc (Sailer, Šimánek), 49. Burian (Gulaš, Kranjc). Rozhodčí: Hribik, Turčan - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:4, navíc Kuchejda (Č. Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6913.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články