Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boston i díky gólu Krejčího porazil Montreal

Boston - Hokejisté Bostonu i díky gólu Davida Krejčího porazili v pondělním utkání NHL Montreal 3:2 a připsali si 19. vítězství z posledních 22 zápasů. Obhájci Stanleyova poháru zároveň vyhráli popáté v řadě a osamostatnili se na čele tabulky Východní konference.

David Krejčí s hráči Bostonu
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Skóre zápasu otevřel ve 13. minutě Benoit Pouliot, už o minutu později vyrovnal Tomáš Plekanec. David Krejčí se prosadil na začátku druhé třetiny a svou šestou brankou v sezoně dostal Bruins znovu do vedení, které v 55. minutě navýšil Brad Marchand. Hostům už se pak podařilo jen snížit. Hlavní hvězdou zápasu byl jako už tradičně vyhlášen brankář Bostonu Tim Thomas, který zlikvidoval 33 střel Canadiens.

Medvědi se tak na prvním místě konference odpoutali od Philadelphie, která prohrála 2:3 po samostatných nájezdech na ledě Colorada. V penaltách se prosadili všichni tři hráči Avalanche včetně Milana Hejduka a Colorado tak potvrdilo svou stoprocentní bilanci, když vyhrálo šestý rozstřel ze šesti.

Jaromír Jágr a Jakub Voráček si připsali asistenci při úvodním gólu, který v 19. minutě vstřelil Scott Hartnell. Domácí však ve druhé třetině skóre otočili a Letcům se podařilo vyrovnat až devatenáct sekund před koncem třetí třetiny, kdy se při power-play prosadil Wayne Simmonds. Svůj sedmý gól v letošní sezoně vstřelil Jiří Hudler a podílel se na vítězství Detroitu 3:2 v Edmontonu. Hokejisté Red Wings tak zaznamenali dvanáctou výhru z posledních patnácti utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články