Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Extraliga pokračuje, Boleslav se může odpoutat ode dna

Praha - Po druhé reprezentační pauze bude v dnešním 32. kole hokejové extraligy v sázce vedení v tabulce, ale i možné střídání na jejím dně. Vedoucí České Budějovice se představí v Pardubicích, o bod druhou Spartu naproti tomu čeká domácí souboj s Vítkovicemi. A protože předposlední Karlovy Vary svůj zápas v Plzni už předehrály, Mladá Boleslav je může v případě výhry v základní hrací době v Kladně opět přeskočit. Utkání Liberec - Brno sledujte živě na ČT4 a sportživě.cz od 18:00.

Litvínov - Zlín 17:30

Litvínov má možnost přiblížit se příčkám zajišťujícím přímý postup do play off - čeká ho šestý Zlín, na který ztrácí sedm bodů. "Čeká nás těžký duel, Zlín dobře brání střední pásmo a pokrývá prostor okolo branky," řekl klubovému webu trenér Jiří Kučera. Klub prodloužil zkoušku útočníka Petera Nylandera, který s mužstvem poprvé trénoval ve středu, o dva extraligové zápasy. Zatím je však úterní start švédského hráče s otazníkem, neboť v pátek odletěl na otočku domů, v neděli se vrátil, ale z pondělního tréninku se musel omluvit kvůli teplotě. Pokud se do úterý stihne vyřídit jeho transferkarta a Nylander bude zdravý, trenéři ho zařadí do sestavy.

Zlín v obou duelech sezony nejbližšího soupeře porazil. "Ale Litvínovu se v posledních zápasech daří, je nebezpečný svým útočným pojetím," varuje své svěřence kouč Rostislav Vlach, který bude mít k dispozici pouze jedenáct útočníků. Týmu chybí kromě dlouhodobě zraněného Romana Vlacha také juniorští reprezentanti Holík se Zámorským. Nastoupit nemůže ani nová posila Melenovský, který už ve 32. kole nastoupil za tým Karlových Varů v předehrávce s Plzní.

Kladno - Mladá Boleslav 17:30

Kladenští Rytíři stále žijí svůj sen o účasti ve vyřazovacích bojích, přičemž na jedenáctou Kometu mají náskok už devíti bodů. Nyní je čeká ve středočeském derby poslední Mladá Boleslav, s níž mohou prodloužit sérii pěti zápasů před svými fanoušky, v nichž neztratili ani jediný bod.

Trenér Petr Novák měl díky pauze poprvé od svého nástupu na lavičku Mladé Boleslavi možnost delší dobu pracovat s týmem. "A doufám, že jsme tu pauzu naplno využili. Líbilo se mi, jak k tomu hráči přistoupili, ale je třeba, aby se to potvrdilo v zápasech," uvedl Novák. Proti Kladnu by měl mít poprvé od převzetí mužstva k dispozici kompletní tým, tedy včetně kapitána Výborného. "Myslím, že s trochou štěstí můžeme být na kladenském ledě úspěšní," doplnil Novák.

Pardubice - České Budějovice 18:00

V souboji týmů, které reprezentovaly český hokej na finálovém turnaji European Trophy a extraligovou pauzu tak měly vyplněnou soutěžními zápasy, změří síly Pardubice s vedoucími Českými Budějovicemi. Pardubicím jako kdyby v pátečním čtvrtfinále s domácím Salcburkem zvlhl střelecký prach z posledních zápasů, ale v dalších bojích na špatnou koncovku Východočeši zapomněli a švédské Frölundě i Plzni nastříleli po pěti gólech. "Pro nás je však dobře, že narazíme na České Budějovice, které ty tři zápasy hrály také. Jsou na tom stejně, takže žádné výmluvy na únavu nepřicházejí do úvahy. Do Vánoc nás čekají dva zápasy a musíme do nich dát vše," řekl trenér Pavel Hynek.

Českobudějovičtí v Rakousku nepotvrdili pozici vedoucího mužstva extraligy a po třech porážkách skončili z finálové osmičky poslední. Nyní už se svěřenci kouče Františka Výborného soustředí na to, aby pozici lídra soutěže, kde bodovali v posledních sedmi zápasech a šest z nich vyhráli, udrželi. Pardubice však neporazili už pět vzájemných klání v řadě.

Slavia - Třinec 18:15

Slavia je pouze tři body nad dnem tabulky a plných deset jich už ztrácí na desátý Litvínov. "Jsme v těžké situaci, ale víme, o co hrajeme. Musíme se z toho dostat tak, že budeme hrát jednoduchý, přímočarý hokej," nabádal své svěřence na klubovém webu kouč a generální manažer Vladimír Růžička. V týmu již nebude kanadský útočník Sim, jemuž skončilo hostování z Pardubic. Chybět bude také Tomáš Hertl, jenž společně s dalším útočníkem Jaškinem a obráncem Krejčím odjel do Kanady na juniorský světový šampionát.

Třinec v přestávce zkonsolidoval řady. Uzdravili se Hamerlík, Hrňa i Cartelli, mimo hru už zůstali jen dlouhodobí marodi Adamský, Seman a Varaďa, který už se také ale pozvolna chystá k návratu na led. "Slavia je doma vždycky velice nepříjemný soupeř, její postavení v tabulce na tom nic nemění. Hraje důrazný hokej s dobrým pohybem, se kterým mají problém všichni soupeři. Věřím, že se s tím ale vyrovnáme a uspějeme," dodal trenér Kopřiva.

Sparta - Vítkovice 18:30

Sparta využila přestávku v extraligovém programu nejen k regeneraci a doléčení šrámů, ale také k vylepšení fyzické kondice. Do tréninku se po obnovení zranění ale znovu zapojil už i Sacha Treille. Proti Ostravanům očekávají Pražané těžký souboj. "Před pauzou jsme sice dva zápasy prohráli, ale naposledy v Brně jsme uspěli a na to chceme navázat," prohlásil asistent Richard Žemlička.

Vítkovice čekají dva zápasy během čtyřiadvaceti hodin. Po úterním utkání na Spartě se přesunou do Karlových Varů, kde ve středu předehrají čtvrteční 33. kolo. Poté už vicemistr zamíří na Spenglerův pohár do Davosu. Zatímco v minulém ročníku Sparta ve vzájemných kláních neuzmula ani bod, v tom probíhajícím zatím brala všech šest.

Liberec - Brno 18:30

V Liberci se utkají dva soupeři, jimž se před pauzou vůbec nedařilo - Bílí Tygři přivítají na svém ledě Kometu. Zatímco Liberec vytěžil jediný bod z posledních pěti utkání, Jihomoravané odcházeli z ledu poražení v osmi z posledních svých devíti vystoupení. Liberci přišla pauza vhod s ohledem na zdravotní stav týmu a na marodce jsou už zapsáni pouze Štich s Kajínkem. Domácí porazili Brno pětkrát za sebou.

Po nevydařené sérii se Kometa pokusí dohnat ztracené body. "Liberec představuje v domácím prostředí kvalitního protivníka, který táhnou osobnosti Nedvěd a Bartovič. Pro nás ale není v současné situaci žádný soupeř jednoduchý. Musíme se pokusit odvést co nejlepší výkon a napravit bodové manko," poznamenal kouč Zdeněk Venera, který postrádá zraněného útočníka Jaroslava Svobodu. Ten po otřesu mozku ještě nezačal trénovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články