Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Eliáš vstřelil dva góly a stal se nejlepším střelcem v historii Devils

New York – Český útočník Patrik Eliáš podpořil v sobotním utkání NHL dvěma góly výhru New Jersey 5:3 na ledě Montrealu. Stal se tak první hvězdou zápasu a nejlepším střelcem v historii klubu. Úvodní branku duelu vstřelil jeho spoluhráč Petr Sýkora a za Canadiens, kteří nastoupili poprvé s novým trenérem Randym Cunneyworthem, si jednu asistenci připsal Tomáš Kaberle.

Hráči New Jersey Zach Parise a Patrik Eliáš
zdroj: AP autor: H. Rumph Jr.

Eliáš dal oba góly do odkryté branky. V prvním případě ho v přesilové hře uvolnil křížným pasem Ilja Kovalčuk, podruhé těžil z chyby obránce Chrise Campoliho. Se Sýkorou si několikrát vyměnil puk a střelou do prázdné klece zlomil na začátku třetí části nerozhodný stav 3:3.

Třebíčského rodáka zároveň oba góly posunuly před Johna MacLeana do čela tabulky střelců v historii klubu. Eliáš, který v NHL ještě nezměnil dres a všechny zápasy odehrál za Devils, nastřílel 348 branek v 993 utkáních. "Je to krásný pocit. Je to známka toho, že děláte věci správně, a to mě žene dál. Doufám, že dosáhnu ještě více, ale v tento okamžik si to opravdu užívám," uvedl Eliáš, který je s 845 body i nejproduktivnějším hráčem v historii Devils.

Radost z jeho rekordu měl i Sýkora, jenž byl součástí akce, která posunula Eliáše do čela klubové statistiky. "Navíc to byl vítězný gól, na kterém se podílela celá naše řada. Zubie (Zubrus) výborně forčekoval a pak jsme byli sami před brankářem. Jsem šťastný, že jsem mu pomohl," uvedl Sýkora. 

Oběma českým hráčům se poslední dva zápasy povedly, Eliáš zaznamenal tři branky a jednu asistenci, Sýkora vstřelil dva góly a připsal si dvě přihrávky. I díky nim zvítězilo New Jersey počtvrté v řadě.

Havlát ukončil gólový půst

Český útočník Martin Havlát ukončil sedmnáct zápasů trvající gólový půst a jednou trefou pomohl San Jose k výhře 3:2 nad Edmontonem. Třicetiletý hokejista zakončil rychlou spolupráci s Michalem Handzušem střelou do odkryté branky a druhým gólem v sezoně otevřel skóre utkání.

Oilers sice dvěma zásahy kontrovali, ale Joe Thornton a Patrick Marleau definitivně strhli výhru na stranu Sharks. Havlát utkání nedohrál, v třetí třetině si při vstupu na led pochroumal kotník.

Přestože brankář Michal Neuvirth inkasoval v Coloradu pouze dva góly, Washington stejně na soupeřově ledě prohrál 1:2. Obě branky dostal třiadvacetiletý český gólman po střelách od modré čáry, když měl zakrytý výhled.

Útočník Martin Erat byl v základní hrací době jediným střelcem Nashvillu, který nakonec doma udolal St. Louis 2:1 po samostatných nájezdech. Třicetiletý hráč stál na konci efektní souhry, kterou Predators vyšachovali obranu hostů, a Erat, druhá hvězda zápasu, celou akci v 53. minutě přetavil v úvodní gól duelu. Blues si pak gólem Oshieho vynutili pokračování zápasu, který v rozstřelu rozhodl David Legwand.

Jaromír Jágr má v NHL na kontě už 1 300 zápasů, ale na ten jubilejní nebude vzpomínat v dobrém. Philadelphia totiž doma prohrála s obhájci trofeje z Bostonu vysoko 0:6 a přišla o sérii sedmi výher. Hosté položili základ k úspěchu už v první části, v níž čtyřkrát skórovali, jednou za asistence Davida Krejčího. Vítězstvím se Bruins bodově vyrovnali Philadelphii v čele Východní konference.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články