Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Češi porazili Finsko 5:1, zahrají si o druhé místo

Moskva – Čeští hokejisté porazili v druhém vystoupení na Channel One Cupu Finsko 5:1 a v neděli budou v Moskvě s domácím Ruskem, které má stejně jako oni na kontě tři body, bojovat o konečné druhé místo. Výsledek už zajistil triumf na turnaji suverénnímu Švédsku. Svěřenci Aloise Hadamczika zabrali v Euro Hockey Tour po třech porážkách za sebou a oplatili úřadujícím mistrům světa měsíc starou porážku 0:4 z Helsinek.

Česko - Finsko
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

Čeští hokejisté nastoupili oproti čtvrtečnímu utkání v Chomutově se Švédskem (1:2) v brance s Pöpperlem, do obrany se zařadil debutant Krejčík a kromě první formace i se změněným složením všech útoků. V úvodu utkání byli aktivnější Finové, ale Pöpperle jejich pokusy bez potíží pokryl. Vedení se dočkal v osmé minutě český výběr. Krajíček ještě neuspěl, ale pak přihrál Vrána na modrou čáru Krejčíkovi a slávistický zadák oslavil v čase 7:43 premiéru v reprezentaci trefou do levého horního rohu Koskinenovy branky.

Nováčka v sestavě Suomi pak vyzkoušel Kreps a při Průchově vyloučení i Vrána. Vyrovnat mohl v přesilovce bek Kousa, ale minul. Při Uusitaloově trestu zahrozil Průcha a kombinaci nedotáhl Vránův útok. V 15. minutě už zvýšil Irgl, jenž dorazil puk do sítě po Hubáčkově průniku po pravém křídle a následné střele. V 19. minutě ale potrestal po 16 vteřinách Němcovo vyloučení osamocený Pesonen.

Česko - Finsko
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

V úvodu druhé části šel podruhé v utkání pykat Průcha, ale pro český tým to bylo šťastné vyloučení. Vondrka totiž získal puk na obranné modré čáře a v přečíslení ho předložil Irglovi, který vrátil českému týmu dvoubrankové vedení. Češi byli nadále aktivnější, v 31. minutě dokonce dostali puk za Koskinenova záda, ale Pech jej tam poslal po Irglově střele rukou.

Další možnosti měli Orsava a Vrána. V závěru druhého dějství se naskytla Finům šance na snížení, když získali po vyloučeních Kutláka a Kašpara na 92 vteřin přesilovku pěti proti třem. Hadamczikův výběr se ubránil i díky Hubáčkově obětavosti a zákrokům Pöpperleho, navíc po 49 sekundách se nechal vyloučit Lindgren.

V závěrečné části se Češi nejdříve ubránili při Rolinkově vyloučení a sami při Kuparinenově pobytu na trestné lavici zvýšili. Vrána střelou zápěstím z pravého kruhu propasíroval puk mezi betony dvoumetrového finského gólmana. Za necelé dvě minuty dovršil výsledek znovu Vrána, který tečoval Krajíčkovu střelu z mezikruží a puk prošel Koskinenovi opět mezi nohama.

Je nám líto, video expirovalo.
Channel One Cup

Česká republika - Finsko 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Krejčík (Vrána), 15. Irgl (Hubáček, Němec), 23. Irgl (Vondrka), 50. Vrána (Krajíček), 52. Vrána (Krajíček, Krejčík) - 19. Pesonen (Kiiskinen). Rozhodčí: Zacharov, Ravodin - Sadovnikov, Zacharenkov (všichni Rus.). Vyloučení: 9:8, navíc Jalasvaara (Fin.) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články