Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nejlepší střelec NHL Michálek má otřes mozku

Ottawa - Nejlepší střelec NHL Milan Michálek má po střetu se spoluhráčem Erikem Karlssonem otřes mozku. Jak dlouho bude muset český kanonýr Ottawy, který v této sezoně vstřelil už devatenáct branek, absentovat, lékaři zatím neodhadli.

Milan Michálek se raduje z gólu
zdroj: AP

"Momentálně budeme jeho stav hodnotit den ze dne, vrátí se až ve chvíli, kdy nebude mít žádné symptomy otřesu. Dnes už se cítil líp, tak uvidíme, jak dlouho to potrvá," uvedl kouč Ottawy Paul MacLean po dnešním dopoledním rozbruslení.

Hned v úvodu duelu český útočník prokázal skvělou střeleckou formu a už po 69 sekundách hry otevřel skóre. Ve druhé třetině se ale šestadvacetiletý Michálek tvrdě srazil s Karlssonem a pět minut před jejím koncem ze zápasu odstoupil. Oba hokejisté do sebe narazili v plné rychlosti na útočné modré čáře. Ottawa nakonec vyhrála 3:2 v prodloužení.

Karlsson ze střetu vyšel mnohem lépe a do dnešního duelu s obhájcem Stanley Cupu Bostonem na rozdíl od českého kanonýra nastoupí. Kouč Ottawy přiznal, že se po nešťastném incidentu bál spíš o švédského obránce, který zůstal na ledě déle a vypadal otřesenější. "Řítili jsme se oba plnou rychlostí a snažili se vyhnout, ale nestihli to. Byla to smůla," litoval. "Sledoval jsem jejich hráče, ne naše, vůbec jsem ho neviděl. Jeli jsme oba dopředu, náraz byl hodně tvrdý," popsal.

Tento ročník NHL Michálek zahájil ve velkém stylu. Z 31 zápasů má na kontě už 19 gólů a šest asistencí a mohl by útočit na korunu pro krále střelců zámořské ligy, kterou z českých hokejistů získal jen Milan Hejduk v roce 2003.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články