Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vrána z Chabarovsku si v utkání KHL připsal tři body

Moskva - Český hokejista Petr Vrána z Chabarovsku si v utkání Kontinentální ligy proti Barysu Astana připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Další gól domácího týmu přidal Martin Růžička a odveta za sobotní prohru se Amuru povedla i s úroky: soupeře tentokrát na svém ledě deklasoval 7:1. Obránce Ufy Jakub Nakládal vstřelil první gól od příchodu z Pardubic, jeho tým ale prohrál 2:3 s Kazaní.

Petr Vrána
zdroj: AP

Šestadvacetiletý Vrána, jenž se příští týden představí v dresu národního týmu na moskevském Channel One Cupu, v KHL patří stejně jako jeho klubový i reprezentační spoluhráč Jakub Petružálek do nejlepší desítky kanadského bodování. Po dnešním zápase má na kontě 15 gólů a 18 asistencí, nejproduktivnější Čech v soutěži Petružálek je o bod lepší.

Amur vedl už po necelých jedenácti minutách hry 2:0, hlavní smršť ale přišla až v závěrečné třetině, kdy domácí přidali ještě čtyři góly. Vrána přihrál na úvodní branku Chabarovsku, sám skóroval ve 40. minutě a pak v oslabení o osm minut později. Loňský mistr světa Růžička zvýšil v závěru utkání na 6:1.

Chabarovsk se dostal do čela Černyševovy divize, neboť jeho konkurent Omsk doma podlehl Čeljabinsku 2:3 po samostatných nájezdech. Roman Červenka dal v třetí třetině gól na 1:2, Averin potom v 56. minutě po jeho asistenci v přesilovce vyrovnal, ale nájezdy vyhrál Traktor. Červenka v druhé sérii uspěl, ve čtvrté už ne a hned po něm rozhodl zápas Kuzněcov.

Dokonce tříbrankovou ztrátu zlikvidovalo Dinamo Minsk, v Chanty Mansijsku ale nakonec také prohrálo po samostatných nájezdech. První gól hostů dal Libor Pivko z přihrávky Zbyňka Irgla, bod pak běloruskému mužstvu zachránil v 60. minutě slovenský obránce Podhradský po asistenci Lukáše Krajíčka.

Třiadvacetiletý obránce Nakládal přidal ke svým dosavadním třem asistencím první branku v dresu Ufy. Český reprezentant se v 42. minutě po návratu z trestné lavice dostal do samostatného úniku a poslal svůj tým do vedení 2:1, domácí Kazaň ale ještě do konce základní hrací doby zápas dvěma góly otočila.

Mezi střelce se zapsal i útočník Tomáš Netík z Popradu, který na začátku třetí třetiny srovnal na ledě Spartaku Moskva po nahrávce Jaroslava Kristka na 1:1. Kristek asistoval i u druhé vyrovnávací branky, 20 vteřin před závěrečnou sirénou zařídil remízu 2:2 Mikúš. I s přispěním proměněného nájezdu Jiřího Sekáče a v trestných stříleních nepřekonaného brankáře Tomáše Duby získal slovenský tým ještě jeden bod navrch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články