Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Plzeň doma zdolala poslední Mladou Boleslav

Plzeň – V předehrávce 30. kola porazili hokejisté Plzně Mladou Boleslav 4:1 a na vedoucí duo extraligy Sparta – České Budějovice tak ztrácí už jen dva body. Hosté z Mladé Boleslavi pokračují v černé sérii na kluzištích soupeřů, když prohráli posedmé za sebou. Rozhodující náskok si Západočeši vybudovali třemi brankami ve druhé třetině. Vítězný gól vstřelil Radek Duda, jenž si navíc připsal dvě asistence.

Ilustrační foto

Poslední tým tabulky nevstoupil do utkání na západě Čech dobře a již ve druhé minutě inkasoval. Pletka zakončil přesně únik dvou na jednoho a povzbudil domácí Plzeň. Hosté pak ve 14. minutě promarnili téměř půl minuty trvající přesilovou hru pět na tři.

Na začátku druhé třetiny si mladoboleslavští hokejisté špatně rozebrali hráče v obranném pásmu a Duda po Kovářově přihrávce zpoza branky zvýšil na 2:0. Zlepšující se výkon hostů ukončila série jejich nedovolených zákroků. Ty potrestal ve 34. minutě Vlasák, když mu během dvojnásobné početní výhody před zcela odkrytou branku nahrával Straka.

O dvanáct vteřin později sice využil nedůslednost domácích obránců při rozehrávce Bahenský a ve vlastním oslabení snížil na 3:1, vzápětí ale Straka šikovně prostrčil kotouč na rozjetého Dvořáka a ten povedeným bekhendovým blafákem přidal čtvrtý plzeňský gól.

Krátce po zahájení závěrečné části pálil po rychlém průniku těsně vedle Hüblovy branky navrátilec Andrašovský, jenž se v modrobílém dresu objevil po téměř šesti letech. Domácí se snažili přidat před nejnižší letošní návštěvou v ČEZ aréně pátý gól, ale oboustranně bezstarostný hokej už změnu skóre nepřinesl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň - Mladá Boleslav

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)Branky a nahrávky: 2. Pletka (Jan Kovář, Duda), 22. Duda (Jan Kovář, Kinrade), 34. Vlasák (Martin Straka, Duda), 35. Dvořák (Martin Straka, Vlasák) - 34. Bahenský. Rozhodčí: Minář, Trombík - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3069.

Michal Straka (Plzeň): "Sice jsme brzy dali gól, ale zbytek první třetiny jsme odehráli špatně. Byli jsme bez pohybu. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Před druhou třetinou jsme provedli změny v sestavě. Andrašovského jsme dali místo Stránského do první pětky a v útoku jsme navíc protáčeli i Mrňu. Chtěli jsme tím zvednout pohyb a to se podařilo. Měli jsme několik přesilovek a tu pět na tři jsme proměnili. Se ziskem tří bodů jsme spokojeni, hra do obrany nebyla podle našich představ. Boleslav jsme pustili do příliš mnoha šancí. Kratěna chyběl kvůli výronu v kotníku. Uvidíme, jestli nastoupí v neděli. "

Petr Novák (Mladá Boleslav): "Do Plzně jsme jeli s cílem být maximálně disciplinovaní, protože jsme věděli, že soupeř hraje výborně přesilovky. Bohužel se nám to nepovedlo. Rozhodující gól na 3:0 jsme inkasovali v plzeňské přesilovce pět na tři. Dalším důvodem naší porážky byly špatné nástupy do první a druhé třetiny. Inkasovali jsme vždy hned během druhého střídání a to o výsledku rozhodlo. Kdybychom byli v tabulce předposlední, určitě by se nám dýchalo lépe. Rozhodně si nemyslím, že mám kouzelnou hůlku a najednou budeme pouze vyhrávat. Naše výkony jsou však hodně střídavé. Je důležité, aby šly nahoru, nebo byly alespoň stabilní." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články