Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia a Brno si vyměnily hokejisty

Praha - Zástupci hokejové Slavie a Brna, kterým se příliš nedaří v dosavadním průběhu hokejové extraligy, se dohodli na výměně dvou hráčů. Do Prahy míří slovenský obránce Juraj Valach a útočník Tomáš Pospíšil, do moravské metropole putují bek Jiří Vašíček a forvard Tomáš Svoboda. Oba kluby výměnu oznámily na svých oficiálních internetových stránkách.

"U Vašíčka s Valachem jde o hostování do konce sezony. To samé teď platí i pro Svobodu s Pospíšilem, v jejich případě ale jednáme i o přestupu," uvedl generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička.

Vedení Slavie i Brna není spokojeno s dosavadními výsledky a postavení v tabulce. Kometa je jedenáctá, Slavia dvanáctá. Oba týmy jsou tak mimo pozice zajišťující postup do play-off. I proto se rozhodly obětovat hráče, kteří měli patřit k lídrům. "Slavia ani my na tom nejsme dobře. Chybí nám spokojenost s dosavadními výsledky. Tento pohyb může pomoci všem stranám. Věkově i produktivitou jsou na tom Svoboda i Pospíšil stejně. Od Vašíčka si slibuji, že nám svými zkušenostmi pomůže," uvedl kouč Komety Zdeněk Venera.

Zajímavá je zejména výměna Pospíšila za Svobodu, kterému patří čtvrté místo v týmové produktivitě a s devíti góly se dělí o pozici nejlepšího střelce mužstva. Pospíšil byl dokonce nejproduktivnějším hráčem Komety. "V tomhle trejdu šlo však hlavně o Tomáše Pospíšila. Toho jsem hodně chtěl, byl jsem za něj ochoten obětovat téměř cokoliv," přiznal Růžička. Pospíšil v minulé sezoně ve Slavii hostoval a Růžička byl s jeho výkony spokojený. Vedení Brna jej ale nechtělo do Prahy před sezonou uvolnit.

Všichni hráči by se v nových klubech měli objevit v pátečních zápasech 30. kola, kdy Slavia přivítá České Budějovice a Brno se představí na ledě Litvínova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články