Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pardubice jedou v dohrávce 29. kola do Karlových Varů

Karlovy Vary - Odčinit výpadek z posledního domácího utkání proti Litvínovu a zároveň se přiblížit vytoužené první desítce se pokusí hokejisté Karlových Varů ve středeční dohrávce 29. kola extraligy proti Pardubicím. Hosté mají naopak na dosah první šestku.

Karlovy Vary

Západočeši hráli naposledy ve čtvrtek a proti Litvínovu předvedli jeden z výpadků, kterých už v této sezoně nakupili několik. Z vedení 2:0 po první třetině byla nakonec porážka 2:5. Něco podobného se jim stalo i v posledním vzájemném duelu v Pardubicích, kde promrhali vedení 3:0 po druhé třetině, ale nakonec se dočkali výhry alespoň v samostatných nájezdech.

"Litvínov jsme sice přestříleli, ale udělali jsme tam pak hrubé chyby, které Litvínov krutě ztrestal. Nebyl to z naší strany dobrý zápas," řekl kouč Václav Baďouček a naznačil, že ve středu bude zapotřebí hrát výrazně lépe v defenzivě. "Pardubičtí teď v krátkém sledu dvakrát dovedli dát soupeři i přes tu marodku pět gólů, mladí hráči začali dávat góly, na to se musíme připravit," varoval Baďouček.

Poprvé se musí obejít bez obránce Davida Noska, který odešel do ruského Nižněkamsku na hostování do konce sezony. "Jen těžko ho lze někým nahradit, nebude to bez něho snadné. Máme tu na jeho místo mladé hráče, kteří se o to musejí pokusit," řekl Baďouček.

Pardubice

Pardubičtí na přelomu listopadu a prosince naznačili zlepšení, když po sérii čtyř zápasů bez bodového zisku vyhráli dva duely ze tří. V poslední době se jim ale nedařilo především v soupeřových arénách. Z minulých pěti zápasů venku získali Východočeši jen tři body za výhru na ledě poslední Mladé Boleslavi. V nejbližším souboji na západě Čech by rádi navázali na nedělní výkon proti Liberci, kdy se jim vydařily především druhá a třetí třetina.

"Doufám, že si kluci hlavně odnesou do zápasu sebevědomí, klid na hokejky a budeme v tom dobrém výkonu z těchto dvou třetin pokračovat," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina. "Musíme si dát pozor na všechno; musíme začít hrát ze zabezpečené obrany a snažit se o rychlé protiútoky, hrát kombinační hokej a pak věřím, že jsme schopni z Varů přivézt body," doplnil Lubina.

S kolegou Pavlem Hynkem mají na marodce stále ještě Somíka s Elkinsem, k nimž po utkání s Libercem přibyl ještě útočník Semorád.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články