Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Michálek dvakrát překonal Pavelce a pomohl Ottawě k výhře

Winnipeg – Hokejový útočník Milan Michálek v úterním utkání NHL dvakrát překonal Ondřeje Pavelce v brance Winnipegu a přispěl k vítězství Ottawy 6:4. Český kanonýr tak přerušil sérii tří zápasů bez získaného bodu a byl vyhlášen druhou hvězdou večera.

Ondřej Pavelec
zdroj: AP autor: Trevor Hagan

Michálek v 16. minutě otevřel skóre zápasu, když se protáhl mezi obránci Jets, nabruslil si až před Pavelce a zblízka jej prostřelil hbitou ranou zápěstím. Podruhé se prosadil v poslední minutě druhé třetiny šikovnou tečí, která znamenala vedení Senators 3:2.

Domácím Jets se hned na začátku třetí třetiny podařilo skóre otočit, když se dvakrát v rozmezí 77 sekund trefil Evander Kane. V polovině třetí části však vyrovnal Jason Spezza a šest minut před koncem vstřelil vítězný gól v přesilové hře Zack Smith.



Střelecky se v úterý prosadil také nejproduktivnější český hráč v NHL Tomáš Fleischmann, jenž jedním gólem pomohl Floridě k výhře na ledě Caroliny 3:1. Trenér Hurricanes Kirk Muller, který v pondělí nahradil odvolaného Paula Maurice, se tak vítězství při své premiéře na střídačce nedočkal.

První zápas nevyšel ani dalšímu nováčkovi mezi trenéry Dalu Hunterovi. Nástupce Bruce Bodreaua na lavičce Washingtonu musel skousnout těsnou porážku 1:2 se St. Louis, kterou neodvrátilo ani 28 zákroků Tomáše Vokouna. Aktuální formu potvrdil Radim Vrbata, jenž se gólem a asistencí zasloužil o výhru Phoenixu 4:1 v Chicagu. Vrbata tak bodoval v pátém z posledních šesti zápasů a s 21 body se vyhoupl už na druhé místo v produktivitě českých hokejistů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články